Oczywiście, że 7D lepszy. Ale proporcja jest taka: za używkę 7D w dobrym stanie trzeba dać mniej więcej tyle, co za nowego 60D. Używki 7D chodzą raczej około 2,5, a nie 2 k PLN. Do decyzji założyciela wątku.
Wersja do druku
Oczywiście, że 7D lepszy. Ale proporcja jest taka: za używkę 7D w dobrym stanie trzeba dać mniej więcej tyle, co za nowego 60D. Używki 7D chodzą raczej około 2,5, a nie 2 k PLN. Do decyzji założyciela wątku.
Przyznam, że nie używałem uchylanego ekraniku w 60d bo autofokus w live view to komedia :) Analogiem robiłem głównie streeta, ewentualnie jakieś miejskie krajobrazy a w związku z kilkoma życiowymi decyzjami dostałem możliwość robienia reportaży tutaj przede wszystkim zależy mi na dużym wizjerze, używanym wysokim ISO i pewnym af, reszta jest mniej istotna. Nie wiedziałem że ceny 7d są tak niskie, chyba bardziej odpowiada moim potrzebom :)
Taka mała dygresja: Uwielbiam w Canonie współpracę z lightroomem, 5 kliknięć i zdjęcia wyglądają sensownie, z Nikonem musiałem nad każdym spędzać więcej czasu.
chyba nie śledzisz na bieżąco cen skoro tak piszesz.
To, ze ludzie wystawiają 60d za 2000zł czy nawet więcej to nie znaczy, że one się sprzedają. Wiem bo ostatnio to przerabiałem i jak patrzyłem na ceny 7d kiedy sprzedawałem swoje 60d to mi się płakać chciało, bo musiałem zjeżdżać z ceny żeby było chociaż trochę tańsze od tych 7d
7d które stoją po 2500zł też sobie będą stały i wątpię żeby ktoś w takiej cenie kupił.
Jesli chodzi o wysokie używalne ISO to ciekawe co pokaże nowa 24 MPx matryca Canon'a. Lecz aparaty w nią wyposażone nie będą miały dużego wizjera...
No właśnie tak się składa, że popatrzyłem na allegro przed napisaniem tamtego postu... Porównałem cenę używanego 7D do nowego 60D. Na alle jest jedno używane body 7D za 1900, a pozostałe w zakresie 2200 - 2800. Sprzedający za 1900 nie podał w opisie aukcji informacji o przebiegu ani o tym, czy filmował. Porównałem z cenami nowego 60D na ceneo - 2750-2900.
--- Kolejny post ---
Nie rozumiem. Marudzisz o pracę AF w Live View, a przeszkadza ci podniesienie lustra i wynikły z tego brak widoku w celowniku.... Zdecyduj się na coś, bo wygląda że chcesz zjeść ciastko i nadal mieć ciastko...
Nie o to chodzi. Gdy wybieramy tryb szybki to podczas ustawiania ostrości w Live View tracimy na sekundę, dwie widok na wyświetlaczu. Gdy natomiast zrobimy to domyślnym wolnym sposobem trwa to tyle samo, podsumowując nawet w trybie szybkim jesteśmy opóźnieni o więcej niż jedną sekundę.
Canon 7d - Aparaty cyfrowe - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to sobie zobacz tutaj w jakich cenach się sprzedają.
To, że na allegro 60d stoją po 2000zł i więcej nie znaczy, że się sprzedają i to samo tyczy się 7d po 2500zł czy więcej
:lol: Jak ja Ci pokazuje, że używane 7d chodzi w cenie używanego 60d to o czym Ty w ogóle piszesz :lol: do nowego 60d to jest różnica 700/900zł