Odp: 7d mk2 zaprezentowany
A t wciąż mała matryca..... Ptasiarze się ucieszą
Canon EOS 7D Mark II First Impressions Review: Digital Photography Review
Patrząc po tabeli porównawczej można dojść do wniosku, że dziś w fotografii tak naprawdę ciężko o jakieś spektakularne innowacje.
Najlepsza propozycja od czasow 5D3 :). Na papierze wyglada obiecujaco, mam nadzieje, ze tak tez bedzie w praktyce.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Mam wrażenie, że to zdanie dotyczy głównie Canona. To mistrzowie w przepakowywaniu istniejącej technologii w nowe produkty. Tymczasem inni producenci dwoją się i troją, żeby zrobić coś nowego. Zobacz choćby Samsunga NX-1, tam jest sensor z ISOCELL i BSI, o innych atrakcjach nie wspominając (np. 4K)...
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Mam wrażenie, że to zdanie dotyczy głównie Canona. To mistrzowie w przepakowywaniu istniejącej technologii w nowe produkty.
Nie dość, że potrafią wpakować ponownie to samo to jeszcze tak dawkują rozwiązania technologiczne na przestrzeni czasu, że i tak wszyscy to chętnie kupują. Mimo, że zazwyczaj mamy różne "ale" to każdy nowy model rozchodzi się jak ciepłe bułeczki:)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Nie dość, że potrafią wpakować ponownie to samo to jeszcze tak dawkują rozwiązania technologiczne na przestrzeni czasu, że i tak wszyscy to chętnie kupują. Mimo, że zazwyczaj mamy różne "ale" to każdy nowy model rozchodzi się jak ciepłe bułeczki:)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Mam wrażenie, że to zdanie dotyczy głównie Canona. To mistrzowie w przepakowywaniu istniejącej technologii w nowe produkty. Tymczasem inni producenci dwoją się i troją, żeby zrobić coś nowego. Zobacz choćby Samsunga NX-1, tam jest sensor z ISOCELL i BSI, o innych atrakcjach nie wspominając (np. 4K)...
Spokojna glowa. Nie tylko Canon ale i Apple robi tak samo w sensie hardware'owym. A jak sie sprzedaje?:) Sam bede stal w kolejce pod Apple Store w piatek:)
Canon i Apple to diametralnie różne firmy pod każdym względem. Jeśli miałbym konserwatyzm i cwaniactwo Canona porównać z jakąś inną firmą, to wybrałbym Toyotę. Tyle, że Ci ostatni mają napęd hybrydowy i za moment (2015) ogniwa paliwowe. A gdzie jest innowacyjność Canona w ciągu ostatnich np. 5 lat? Dual Pixel? :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Ja myślę że zdecydownanie powinieneś sobie odpuścić wszelkie wyroby tej zacofanej firmy, po co się męczyć z tymi "istniejącymi technologiami"? 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja myślę że zdecydownanie powinieneś sobie odpuścić wszelkie wyroby tej zacofanej firmy, po co się męczyć z tymi "istniejącymi technologiami"? 8-)
Takie postępowanie ma swoje dobre strony dla mnie jako klienta. Bo 7d mark II jest niczym innym jak serią 1d za połowę ceny. Zmartwienie mogą mieć akcjonariusze, bo zarobią połowę mniej...