To jest nieprawdopodobne. Musi być z czymś takim ślad na zdjęciach. Zrób zdjęcie nieba albo pod światło.
--- Kolejny post ---
To jest nieprawdopodobne. Musi być z czymś takim ślad na zdjęciach. Zrób zdjęcie nieba albo pod światło.
Wersja do druku
--- Kolejny post ---
może pod światło coś widać, ale widziałem w sieci jeszcze gorzej wyglądające przednie soczewk,i a obraz był w miarę normalny co nie oznacza że jest taki sam jak z nie uszkodzonej sztuki (co czasem sprzedawcy sugerują) np. na dużym formacie czy pod światło czy jak zrobisz pomiar mtf.
--- Kolejny post ---
może pod światło coś widać, ale widziałem w sieci jeszcze gorzej wyglądające przednie soczewk,i a obraz był w miarę normalny co nie oznacza że jest taki sam jak z nie uszkodzonej sztuki (co czasem sprzedawcy sugerują) np. na dużym formacie czy pod światło czy jak zrobisz pomiar mtf.
Bedziemy pisac ze nie ma roznicy to canon zacznie zamiast soczewek wkladac kawalek zwyklego szkla :-)
a nie wkłada???
--- Kolejny post ---
a nie wkłada???
Mnie taki upadek uratowała osłona przeciwsłoneczna. Zadziałała jak amortyzator :)
--- Kolejny post ---
Mnie taki upadek uratowała osłona przeciwsłoneczna. Zadziałała jak amortyzator :)
Współczuję, wiem jak to boli, zadzwoń do Pana Witolda (link poniżej) u znajomego w takim szkiełku wymienił przednią soczewkę, a w moim układ stabilizacji. Myślę że serwis wart polecenia, a i pewnie będzie trochę taniej.
Witold Bykowski - Naprawa Profesjonalnego Sprzętu Fotograficznego