Wciąż dostępny w sieci media expert. Jest mniejszy od lustra i ma wymienną optykę, jak dla mnie ciut za mały, ale to kwestia gustu. No i mieści się w cenie
Wersja do druku
Zasobny masz portfel jak ma 5 cm grubości - pozazdrościć ;)8-).
Dla mnie coś co ma 5 cm grubości i mieści się swobodnie w kieszeni to tak samo jak 5 osób mieszczących się swobodnie w maluchu ;).
A co do rurek to ja niestety gimnazjum kończyłem już bardzo dawno (właściwie to gimnazjów wtedy jeszcze nie było) i jak zaglądnę w pesel to nie uchodzi panie, no nie uchodzi :D.
już się bałem, że to watek tylko o lustrzankach :P
z uwagi, że wcześniej używałem sony nex5 a obecnie "przesiadłem" się na fuji X-E1 polecam właśnie z uwagi na jakość zdjęć na wyższych ISO bezlusterkowce Fuji - biją na głowę kompakty i niektóre lustra z półki entry level a można mieć obecnie dodatkowo drugi obiektyw za 1 zł ;) Drugi obiektyw za 1 zł*|*Fujifilm Polska
czyli Fuji X-A1 + 16-50mm – 2 399 zł brutto -> "Każda osoba, która kupi aparat cyfrowy X-A1 w zestawie z obiektywem FUJINON XC 16-50mm w punkcie sprzedaży detalicznej partnera promocji w trakcie trwania oferty specjalnej, otrzyma prawo do zakupu jednego obiektywu w cenie:FUJINON XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS – 1,00 zł brutto"
MZ warto skorzystać z promocji i moja przykładowa fotka strzelona przez szybę fuji X-E1 http://www.dfv.pl/gallery/d/4287857-4/DSCF2153n1_m1.jpg
naprawdę nie widzę sensu obecnie kupowania jakiegokolwiek kompaktu w chwili gdy na rynku są bezlusterkowce z matrycami APS-C (Fuji) oraz full frame (sony)
mniejszy aparat, mniejsza waga, poręczność i często u mnie na krótkim wypadzie ląduje w torbie właśnie bezlusterkowiec zamiast lustra ;)
--- Kolejny post ---
nie pakowałbym się w matrycę Mikro 4/3 mając do wyboru kupę innych bezlusterkowców różnych firm z matrycami APS-C mniej szumiącymi...
a canony serii G to cały czas nieporęczne cegły i naprawdę zastanawiam się komu takie wzornictwo się podoba ;)
o nexie 5N kiedyś pisałem ;) jakby ktoś był ciekawy -> http://carewicze.republika.pl/Nex-5recenzja.pdf
a na własność miałem poprzednika (nexa 5 bez N)
1100D na początek będzie ok
uda się kupić za ok 1000 PLN, z małym przebiegiem nawet poniżej
do tego np C18-135 da sporo frajdy
a jeszcze lepiej Tamron 17-50 2.8, wersję ze stabilizacją można zdobyć w cenie ok 900-1100 PLN. Będzie bardzo fajny zestaw
Patrzyłem na nie, ale chyba x40 czy x50 po pierwsze nie jest tak potrzebny, a z drugiej strony jaka jest jakość tego zdjęcia na tym końcu? Raczej słaba...
Pewnie technologia poszła do przodu, ale mam też starego Fuji S5700 i on nie powalał jakością zdjęć na końcu, pomimo iż robił ładne kolorystycznie zdjęcia.
Też znalazłem tę promocję i mocno się nad nią zastanawiałem.. byłoby to fajne rozwiązanie, ale jednak z kumplem muszę zamienić słowo, bo od czasu moich propozycji się nie odezwał ( może już stracił zapał ;) )
No właśnie, brzydkie są, nie ma co ukrywać....ale jednak nie szata zdobi...aparat;) a słyszy się wiele dobrych opinii o możliwościach tych aparatów...
Masz chyba rację, jednak bezlusterkowce (nie ukrywajmy) są raczkujące na rynku, a cena lepszych modeli jest dość wysoka...
No nic..kluczem do wszystkiego jest spotkać się z kumplem i dogadać szczegóły... wybór jest ogromny, więc ja tu za niego decydował nie będę...
Problemem może się okazać dostępność wybranych modeli u nas w sklepach, aby pomacać....bez tego podjęcie jakiejkolwiek decyzji to jak skok na główkę bez sprawdzenia dna...
Dzięki wszystkim, jakbym już coś miał konkretnego to dam znać, wtedy można będzie zawęzić obszar poszukiwań.
Pozdr.
R