Odp: [stabio] Portrety - my next level
Jako, ze jak do tej pory wystawilem tylko dwa zdjecia odnosnie portretu i nie spotkaly sie z pochlebynmi opiniami, nie powinienem krytykowac Twoich ostatnich "perfekcyjnych" portretow... jednak to zrobie tylko dlatego, ze zamiast komus dac wskazowki to kazesz mu zachowac zdjecia dla siebie :) Tak wiec KROLU portretow... ostatnie zdjecie z tematu [Galaktycznymuczaczo]..???...???? (brzmi jak best portrets czy cos) :) to tej pani chyba ktos zapiekanke z reki ukradl albo Hot Doga. Zdjecie nr 42.... taki miSZcz i fachowiec a nie potrafi prosto zdjecia zrboic badz chociazby wykadrowac.... Troche przypal :) Ja nie radze innym aby nie udostepniali zdjec bo mi sie nie podobaja. Zobaczylem raptem kilka Twoich i sam juz wiesz.... Niemniej pozdrawiam i zachecam do rozpisywania sie o tym jak pomoc, wyjasnic i krytykowac a nie zniechecac i rozpisywac sie o tym jaki to ja jestem ********y a inni sa tacy beznadziejni. Ilosc postow nie swiadczy o niczym. Stopka jest jaka jest bo nie mam juz oryginalow a nie mam zamiaru bawic sie w kadrowanie.
--- Kolejny post ---
3.
4.
5.
Sloma z butow, ale czego ja po tobie oczekiwalem. Wracajac do zjdec, jezeli brakuje ci tam hot doga to moze go sobie dorysuj? Nr 42 krzywy hmmm ciekawe, zgodnie z linia kanapy jest prosto , vhyba ze patrzysz na linie sciany ktore sa ustawione do siebie pod katem przez co jedno do drugiego wyglada jakby krzywe , ale co ja tam sie znam :)
Ja zostaiwe cie w tym malym swiecie w ktorym slowo krytyki ktore dobitnie opisuje to co widzi przecietny uzytkownik forum wywolujw w tobie tak poteznie negatywne i agesywne emocje. Co dziwne kiedy napisale o kotku zebys robil wiecej zdjec i nie robiles problemi a teraz juz rzucasz sie jak zlowiona plotka w podbieraku. Wchodzac na forum i wrzucajac do internetu cos licz sie z tym ze nie kazdy bedzie dawal ci rady , ba odesle do ksiazek i nie poda tytulow. Czasem trzeba wyjsc z wlasna inicjatywa , zrobic cos na wlasna reke a nie licxyc na to ze na forum koledzy poklepia po ramieniu delikatnie powiedza co jest nie tak , zlapia za raczke i wprowadza w swiat fotografii. Zlosc sie ile wlezie ale na tym forum to co publikujesz w formie zdjec mowi samo za siebie, i chyba wiele osob na forum podzieli moje zdanie co do tego jak wygladaja twoje zdjecia.
A co do samego chowania zdjec. Jezeli robisz 100 zdjec nie publikujesz 100 tylko te najlepsze 1,2,7 . Czasem niektore zdjecia sa tak slabe ze az nie warto ich pokaxywac, kazdy takie ma, i uwazam ze takie zdjecia wartowlasnie" zostawic dla siebie" tak jak twoje portretowe, kota zostawie bo zwierzeta szanuje pozdro z:)
Masz jakas obsesje czlowieku.. :))) Graszvtutaj boga portreciste a nic wielkiego nie pokazales. Gdybys mial choc odrobine samokrytyki to bys niecrozpisywal sie w takiej formie I szukal poparcia u innych. Wystarczylo wymazac ta krzywa sciane z lewej strony I problem z glowy ale co ja tam wiem, miSZ tak chcial. Nie wiem czemu szukasz poparcia u innych, to tylko utwierdza mnie w podejzeniach, ze ktos Cie musial mocno skrzywdzic na onecie - Digart. Ja na to forum trafilem aby sie uczyc I czegos dowiedziec a nie czytac wywody kogos kto sie uwaza za jaks gwiazde tego forum. I komu tu sloma z butow wystaje? Zenujace tak jak Twoj nick, ktory swiadczy o jakiejs megalomanii... o ile rozumiesz co to slowo oznacza. Moze wroc na Digart, I tam tocz takie dyskusje bo tutaj wiekszosc ludzi wie do czego sluzy forum. Za stary jestem na takie bzdury I czas, ktory Tobie poswiecilem, zostal calkowicie zmarnowany. Nie jestes pomocny, uwazasz sie za najlepszego I nie masz krytycznego stosunku do siebie. Straszny typ czlowieka, wspolczuje z calego serca. Mam nadzieje, ze na tym zakonczymy bo zmarnowalem zbyt wiele czsu na ta idiotyczna polemike. Pozdrawiam :)
--- Kolejny post ---
Za literowki przepraszam ale pusze z telefonu a mam za duze paluchy na smarfony :)
W 1 się zgodzę z Muczaczo - długa droga przed Tobą.
3 ma uciętą czaszkę, 4 zamknięte oczy, 2 kolorystykę instagram'a.
Nie jest to żaden next level ani best "portrets"
Osobiste wycieczki też mega słabe...
Ja osobistych wycieczek nie zaczalem.
Moge zapytać jak robiles konwersje do BW w 3?
Nie znam się zbytnio na portretach, ale po jakie licho wsadziłeś ładną modelkę na takie schody i do tego BW ?
Owszem cegły prosto, fajny motyw bez modelki, a tak gdzieś się ów portret zagubił.
Może zmniejsz swój podpis na dole, tak trochę odwraca uwagę.
Piszę to jako amator - raczej od landszaftów, bo portrety są dla mnie zbyt trudne.
Dzieki. Podpis usune bo jest drazniacy a co do modelki na schodach to byl to jej pomysl I wlasnoe takie zdjecie chciala, ja tylko je zrobilem :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
damianko
Moge zapytać jak robiles konwersje do BW w 3?
O ile mnie pamiec nie myli to nie robilem konwersji na 3 pierwszych fotkach. Troszke je przyciemnilem I podkrecilem kontrast.
To spróbuj to uratować - albo zrobić raz jeszcze.
Wykadrować może bez tej ciemnej ściany z lewej i w kolorze, z mniejszym o połowę podpisem.
4) Jest fajna, może zbyt ucięta - ale kolor normalny byłby przyjemniejszy, a nie takie "wyprane" zdjęcie.
Modelka ma czym się wyróżniać, ma piegi - pokaż je wyraźnie.
Przepraszam za te uwagi, ale sam się uczę i tylko dużo oglądam, a portrety to niełatwa sztuka.
I proszę - podaruj sobie "osobiste wycieczki"... może warto wpierw się chwilę zastanowić, zanim odpiszesz ze spokojem.
3 - niezłe, choć ucięte włosy psuja efekt. Rozjaśniłbym również twarz dziewczyny.
4 - najciekawsza,
5 - zgodzę się z Robertem że kadr "dziwny" jak na portret. Wydaje mi się też, że zbyt duży kontrast i wyostrzenie (czy mi się wydaje, czy schody są ostrzejsze niż modelka?). Koszulka modelki jest wypalona zbyt, przez co nie widać detali bluzki.