Podłączyłem przez WiFi do PC z WIN 8. Jak do tej pory jest w porządku.
Wersja do druku
Podłączyłem przez WiFi do PC z WIN 8. Jak do tej pory jest w porządku.
Współpraca z Win8 bez zastrzeżeń jak na razie :)
U mnie też bez żadnych problemów.
Jak kończe zbawy z podłączeniem puchy do kompa. To zawsze najpierw wyłączam puchę, a potem odłączam kabel. Odwotnie robię tak, że najpierw podłaczam kabel, a potem włączam body.
Wesołych Świąt dla wszystkich. Pochwaliłem się tym połączeniem przez WiFi z EOS utility. Niestety udało się tylko raz. Aparat widac w sieci domowej ale nie da się sparowac przez aplikację EOS utility. O dziwo można oglądac zdjęcia w trybie przesyłanie mediów do urządzeń z DLNA. Pojawiła się informacja o jakimś ustawieniu firewala i tyle. Trochę się obawiam podłączania kablem po przebojach na starym PC. Przeinstalowałem EOS utility, sprawdziłem ustawienia karty sieciowej i dalej nic. Jak to ugryźc
Firewall to jest coś na Twojej sieci, a nic z aparatem.
Oglądanie zdjęć na TV (DLNA) jest bardzo fajne ;) czasem korzystam z tego
Chyba znalazłem. Na amerykańskim forum Canona też mają problem z Eos utility pod Win8 64 i panowie z firmy uprzejmnie przepraszają, że nie napisali sterowników po Win8. Faktycznie coś w tym jest bo na PC z Win7 działa wszystko bez zarzutu. U mnie problem pojawił się po aktualizacji Win8. Ten sprzęt wyprzedza swoją epokę.:lol:
Niestety wgranie nowego firmware 1.14 nie rozwiązało problemu. Nadal po
zakończeniu transferu plików zarówno przez kabel jak WiFi gaśnie ekran
LCD. Można co prawda zmienić ustawienia aparatu po wciśnięciu przycisku Q
ale po wciśnięciu wszystkich pozostałych ( spust migawki, AF, ISO, wybór
sensora, pomiar światła) oraz użycie pokrętła nastaw wyłącza ekran LCD.
Zaraz po odłączeniu kabla USB udało mi się zrobić dwa prawie czarne
zdjęcia mimo normalnego oświetlenia na zewnątrz. Wystąpił też błąd
połączenia z obiektywem Er 01. Styki są na pewno czyste- dbam o to.
Czy jest coś na co powinienem jeszcze zwrócić uwagę w ustawieniach? Co
może być przyczyną tego zjawiska- problem z ekranem LCD. Korpus jest nowy
i nigdy nie upadł.
Od 10 lat używam różnego sprzętu Canon ale EOS 6D, który kupiłem niedawno
niestety w porównaniu do poprzednich po prostu zawodzi. Zazdroszczę wszystkim, którzy nie mają z nowym EOSem problemów.
moze wpinasz w usb 3.0 i to powoduje jakieś errory. co do wifi w 70d to też dziwnie działa
No i jeszcze jeden problem. 6D i Eos utility - po podłączeniu poprzez wi-fi następuje całkowite wyłączenie internetu. Sieć domowa wysiada. Router dostaje kociokwiku i przestaje dzialać. Znalazłem winowajcę, to plik eos upnp. Czy ma ktoś rozwiązanie? System to Win8.1 64bit, najnowsze utility.
Jednym z rozwiązań może być połączenie jako Admin, niektórym to pomaga innym nie.
To się stało dopiero po aktualizacji, czy wcześniej tez miałeś takie objawy? Może warto cofnąć firmware aparatu? Nie rozwiąże to całkowicie problemu, ale przynajmniej sieć Ci nie będzie padać.