Odp: bracketing na stałe w 70D ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Canonierzysta
Ukłony dla Fotopstryczka ;) i przeprosiny dla dj_exon... ( co nie zmienia faktu, że jest to w instrukcji :P ) Normalnie u mnie mogę max 3... a Ty piszesz o 5..7..?
Tak mogę, ale nie wiem czy mam to w instrukcji gdyż ich nie czytam :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Canonierzysta
Tutaj sam muszę zapytać... w 50D na bank tak nie mogę, ale czy w Twojej puszcze możesz ustawić sobie ilość zdjęć w bracketingu? Normalnie u mnie mogę max 3... a Ty piszesz o 5..7..?
Możesz ustawić ilość zdjęć za pomocą Magic Lantern, do 12 szt. od 0,5 do 8 (!) EV.
W zakładce Advanced Bracket.
Najczęściej używam 3 lub 5 co 2-1,5 EV i soft Kolegi z forum SNS-HDR v Home.
w 70d jest do 7 fotek w brecetingu
W 400d można ustawić na 3 zdjęcia,ale dodając do tego korektę naświetlania mam 9 zdjęć o różnym stopniu naświetlania w trzech widmach kolorów. Nie sprawdzałem jeszcze co z tego mogę wyciągnąć,nie mam też programu do obróbki hdr,ale z ciekawości sprawdzę-poleci ktoś dobrego softa do hdr?
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
W 400d można ustawić na 3 zdjęcia,ale dodając do tego korektę naświetlania mam 9 zdjęć o różnym stopniu naświetlania w trzech widmach kolorów. Nie sprawdzałem jeszcze co z tego mogę wyciągnąć,nie mam też programu do obróbki hdr,ale z ciekawości sprawdzę-poleci ktoś dobrego softa do hdr?
programów takich jest cała masa i najczęsciej są albo darmowe albo za niewielką kasę, mi osobiście podoba się easy hdr i co ważne darmowy w wersji lite...
Program easyHDR - obróbka zdjęć w technice HDR
a tu do wyboru, do koloru: Tworzenie obrazów HDR - dobreprogramy
Może warto wspierać naszego Kolegę z forum i nabyć za 85 PLN program Sebastiana Nibisza - SNS-HDR v Home.
Jest również wersja Lite.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Może warto wspierać naszego Kolegę z forum i nabyć za 85 PLN program Sebastiana Nibisza
tak szczerze; skoro jest darmowa alternatywa to mz nie warto... oczywiście do kolegi Sebastiana nic nie mam i szczerze życzę powodzenia ale testowałem oba i mz ich działanie jest praktycznie identyczne a nawet mam wrażenie że w easy jest więcej suwakowych ustawień pomijając już fakt że automatyka w obu działa b. dobrze...
Ja używam Photomatix, dostałem, ale następną wersje już na pewno kupię bo jest super !
Znaczy każdy lubi co innego, ja lubię kolorowe maziaje przekombinowane i do tego ten prog jest extra :D
przykład: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...36941338_o.jpg
Bardzo ładne zdjęcie kolego dj_exon :p
Pozdrawiam Krakusa
Mirek
Cytat:
Zamieszczone przez
mirasb
Bardzo ładne zdjęcie kolego dj_exon :p
Pozdrawiam Krakusa
Mirek