Witajcie,
Czy jest możliwość ustawienia na stałe bracketing w 70D ?
po ponownym włączeniu aparatu znika.
Witajcie,
Czy jest możliwość ustawienia na stałe bracketing w 70D ?
po ponownym włączeniu aparatu znika.
Kto włącza bracketing na stałe?
Po pierwsze zajrzyj do instrukcji.
A po drugie mogę powiedzieć w odniesieniu do 50D - nie, nie można.
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--
No tak, bo przecież można zadać pytanie i otrzymać odpowiedź na tacy zamiast się trochę wysilić, zajrzeć do instrukcji i dowiedzieć się podstaw odnośnie obsługi swojego aparatu.
Tak z ciekawości powtórzę pytanie:
Po co Ci ustawiać bracketing na stałe?
Zastanawia mnie to zwłaszcza, że bracketing jest tylko podstawowym narzędziem (w 50D robi tylko 3 zdjęcia) i naprawdę bardzo często się okazuje że te 3 zdjęcia to mało do dobrej jakości HDR. Aby zrobić więcej zdjęć w ustawieniach jakich TY sobie życzysz i tak musisz ten bracketing wyłączyć, więc po co ten bracketing na stałe?? ( what's in the box... WHAT'S IN THE BOOOOXXX?!taki offtopic obrazujący moje zainteresowanie)
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
Robię zdjęcia HDR z 5 lub 7. Robię zdjęcie aparat chowam idę dalej, wyciągam aparat chce zrobić kolejne i na nowo 4 kliki w menu + obrót rolką by włączyć ! I tak co zdjęcie !
W 5D2 jest taka opcja C.Fn I : Ekspozycja -> Auto-kasowanie sekwencji BKT -> 1:Wył.
Zapobiega wyłączaniu bracketingu po wyłączeniu aparatu. Może w 70D też jest.
Ja mam ustawiony pod C3.
Ukłony dla Fotopstryczkai przeprosiny dla dj_exon... ( co nie zmienia faktu, że jest to w instrukcji :P )
Sprawdziłem u mnie, też mam coś takiegoale...:
Tutaj sam muszę zapytać... w 50D na bank tak nie mogę, ale czy w Twojej puszcze możesz ustawić sobie ilość zdjęć w bracketingu? Normalnie u mnie mogę max 3... a Ty piszesz o 5..7..?