To jest nas dwóch , którzy zmienili system z minolty na canona :-)
A wątek o FK i porównaniu D20 - AE500 jest tutaj :
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=9462
Wersja do druku
To jest nas dwóch , którzy zmienili system z minolty na canona :-)
A wątek o FK i porównaniu D20 - AE500 jest tutaj :
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=9462
system to nie, ale zanim kupilem 10D mialem przez ponad rok Minolte D7i. bardzo fajny aparat :)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
FK to maniacy Nikona, test porównujący 300D, D70 i Pentaxa ist, ze dwa lata temu to był szczyt nienawiści do Canona. Zresztą czytelnicy w listach do FK wyrazili oburzenie na ten temat.
A po co taka staroc testowac? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Pawel Woo
Oczywiscie pomyliles z 30D ... ostrozniej :p
No to i ja coś dopisze bo dzisiaj przejrzałem FK w EMPIku. Ostatnie zadanie tekstu brzmiało mniej więcej tak: 20D to stara konstrukcja i powinien z kretesem przegrać walke o klienta np. z NIKONEM D200 , ale nieracjonalne przywiązanie polskiego klienta do marki Canon może znów zwyciężyć Przypominam ,że to był test 20D vs Oly E500 więc po co wtręt o D200 ? Cóż poprostu przypadek ;)
Aha 20D zwycieżył nieznacznie w teście ale było baardzo mocno podkreślane, że tylko o włos wygrał z totalnie amatroską lustrzanką Olympusa
Problem tkwi w agresywnym marketingu Nikona. Po prostu zbyt dużo naprodukowali, a towar nie chce się sprzedawać. Ot co!
ostatnio czytalem wprost przeciwne informacje, zwiekszenie zysku i sprzedazy, i nie byly to materialy Nikona wiec napisz prosze skad masz takie info?.Cytat:
Zamieszczone przez JSK
Jestescie gorsi od Fotokuriera! Co nie wydaje sie byc mozliwe na tym forum. Dwie strony i nic, nic konkretnego o porownaniu 20D do E500. Nalezaloby sie odniesc do testu, sposobu przeprowadzenia, metodyki, no i oczywiscie wnioskow. A tu tylko placz jaki ten Fotokurier do kitu bo lubi Nikona.
Czesc,Ch.
Chomsky, pewnie dlatego że większośc tak jak ja nie czytała całego testu wnikliwie tylko "przerzucała w empiku". Zdanie ktore zacytowałem dla mnie jasno pokazuje hmm... tendencje tego pisma. Bo konkluzja jest taka, przynajmnie ja to tak odebrałem: 20D jest nieznacznie lapszy od totalnie amatorskiego E500, ale tak naprawde oba sa do ****, bo The best jest Nikon D200.
Jak zwykle to wyjasnia wszystkie kwestie i usprawiedliwia kazdy wynik testu :mrgreen: 20D Wypadl tylko odrobine lepiej od Olego - wszystkiemu winny marketing Nikona! Jestem pod wrazeniem tego stwierdzenia. Oby tak dalej kolezanki i koledzy.Cytat:
Problem tkwi w agresywnym marketingu Nikona. Po prostu zbyt dużo naprodukowali, a towar nie chce się sprzedawać. Ot co!