Odp: 500D na 50D czy warto?
Cytat:
Zamieszczone przez
krzyssp
Zgaduję że chodziło jednak o 5DC.
Chodziło o 50d
za optyczne.pl :
Producent Canon
Model EOS 50D
Data premiery 2008-08-22
Plastyka, czyli mniejsza głębia ostrości i większa winieta. :D Do tego jeszcze magia typu mikrokontrast.
Crop to crop. Obrazka raczej znacznie lepszego nie zyskasz. Jak nie przeszkadzają Ci gabaryty 500D i obsługa to nie zmieniaj. Jak brakuje Ci np. wygodnej zmiany korekty ekspozycji, to wtedy zmień. Jest to trochę zamiana z cyklu wymienił stryj patyk na kij. Większe. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Barptolomajos
Dla amatora, który chce wydać około 2tys. chyba lepszym rozwiązaniem byłoby używane 60d.Na pewno w porównywalnej cenie tj. do 3 tys. można się zastanowić nad 5d, który w połączeniu z tymi samymi obiektywnie co 500 i 50d i 60d wyprodukuje zdjęcia lepszej jakości, tyle że według mnie to już bardzo stary sprzęt (około 8-letni), i raczej za jakiś czas mogą pojawić się problemy z serwisowaniem aparatu ze względu na brak części
Od tego się wszystko zaczęło, i ten kolega mam wrażenie że twierdzi że 5D ma 8 lat, nie 50D ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
krzyssp
Od tego się wszystko zaczęło, i ten kolega mam wrażenie że twierdzi że 5D ma 8 lat, nie 50D ;)
to się zgadza, mój błąd :oops:
Jeśli chodzi o jakość zdjęć to różnicy specjalnie nie zauważysz. Za to ergonomia i samo obcowanie ze sprzętem jest bez porównania przyjemniejsze. Wyważone tytanowe body, to gwarantowana satysfakcja :)
Na Twoim miejscy nie zmienił bym. Poza lepszą budową i szybkością nic nie zyskasz.
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Plastyka, czyli mniejsza głębia ostrości i większa winieta. :D Do tego jeszcze magia typu mikrokontrast.
Możesz podać źródło tej rewelacyjnej informacji, czy tak sobie tylko napisałeś?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Wyważone tytanowe body
magnezowe raczej
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Wyważone tytanowe body
Daję od zaraz 20k PLN za taką używkę w niezłym stanie :mrgreen: (bo mój ma body aluminiowo-magnezowe...)
No ja rozumiem że może być Leica tytanowa https://www.youtube.com/watch?v=52mjAx8G5Us
Ale o C50D jeszcze nie słyszałem ^^