Odp: Gdzie nad polskie morze?
Hehhh... Watkodawca w poniedziałek wyjeżdża na urlop a koledzy twardo polecają miesiące "pozawakacyjne". Pewno gdyby jechał sam bądź z żoną/ partnerką to byłoby to realne, ale większość z nas jest uzależniona od przerwy wakacyjnej w szkołach i wyboru nie ma...
Wytalkowane z GT-I9100
My w zeszłym roku byliśmy w Łazach koło Mielna/Unieścia w ośrodku Solaris.
W sumie polecam, to dość spokojne miejsce, a niedaleko do Koszalina/Kołobrzegu/Darłowa. Pytanie, czy nad Bałtykiem jest co zwiedzać....ja tak nie uważam.
Ja polecam Dębki, Czy jest tam co zwiedzać, to nie wiem - byliśmy 2 lata pod rząd z małym dzieckiem i nie w głowie nam były zabytki. Jest tam natomiast piękna plaża i wpadająca do morza rzeczka więc jeśli ktoś lubi landszafty na pewno strzeli coś ładnego.
Mieszkaliśmy w nowym pensjonacie, bardzo starannie urządzonym, do dyspozycji były nawet gitary i właściciel pamiętający antyrosyjskie studenckie piosenki. Ceny jak na ten standard bardzo przystępne, namiary mogę podesłać na priv.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bombi91
Witam. Za tydzień urlop, a więc postanowiłem wybrać się nad morze z narzeczoną. Zastanawiam się nad miejscem bo ofert w internecie jest aż za dużo. Gdzie Wy się wybieracie, gdzie byliście i polecacie? Wolałbym miejsce gdzie można pozwiedzać i przywieźć ładne zdjęcia niż miejsce gdzie są tylko imprezy i nic więcej. Więc, co polecacie?
wszędzie tylko nie nad polski Bałtyk, no chyba że gustujesz w brudnej i zimnej wodzie, niegwarantowanej pogodzie, obleśnych knajpach serwujących ryby smazone na zużytym oleju za niebotyczne pieniądze i wszędobylskich cwaniaków kombinujących na około, jak wyciągnąć kasę od "turystycznej stonki"...
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
wszędzie tylko nie nad polski Bałtyk
A jest gdzieś jeszcze (poza Bałtykiem) polskie morze?
Wydawało mi się, że watkodawca zaznaczył obszar zainteresowań...
Wytalkowane z GT-I9100
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
A jest gdzieś jeszcze (poza Bałtykiem) polskie morze?
Wydawało mi się, że watkodawca zaznaczył obszar zainteresowań...
to przeczytaj jeszcze raz uważnie bo ja nie zauwazyłem, aby gdziekolwiek wątkodawca napisał że musi być to polskie morze a zupełnie nie rozumiem czemu tak je wszytscy polecają....
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
to przeczytaj jeszcze raz uważnie bo ja nie zauwazyłem, aby gdziekolwiek wątkodawca napisał że musi być to polskie morze a zupełnie nie rozumiem czemu tak je wszytscy polecają....
Wystarczy abyś przeczytał że zrozumieniem tytuł wątku...
Wytalkowane z GT-I9100
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
wszędzie tylko nie nad polski Bałtyk, no chyba że gustujesz w brudnej i zimnej wodzie, niegwarantowanej pogodzie, obleśnych knajpach serwujących ryby smazone na zużytym oleju za niebotyczne pieniądze i wszędobylskich cwaniaków kombinujących na około, jak wyciągnąć kasę od "turystycznej stonki"...
No nie, zimna brudna wodę oraz niegwaraantowana pogodę to widziałem w różnych miejscach na świecie, nic nowego, ale z tym wyciaganiem kasy od turystów i wysokimi cenami to skandal!! Z tym się nigdzie indziej nie spotkałem, trzeba z tym skończyć, zgłosić do jakiegoś urzędu europejskiego, bo kto to widział żeby tak żerować na gościach, to wstyd przynosi naszej ojczyźnie!
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
Wystarczy abyś przeczytał że zrozumieniem tytuł wątku...
Wytalkowane z GT-I9100
no racja ,skupilem się na samym wątku... niestety w niczym to nie zmienia mojego zdania więc jako kompromis polecam Bornholm bo to blisko "polskiego morza", czyste plaże, mało turystów i rewelacyjne drogi rowerowe wzdłuż wybrzeza że o innych atrakcjach wyspy nie wspomnę...
Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Nadal mam dylemat :D
Łeba / Ustka czy Niechorze/Rewal/Pobierowo?