Bardzo ciekawy temat został poruszony, jak formułujecie zapis odnośnie max jednego kamerzysty?
Wysłane z Sony Xperia S
Wersja do druku
Bardzo ciekawy temat został poruszony, jak formułujecie zapis odnośnie max jednego kamerzysty?
Wysłane z Sony Xperia S
Ja kiedyś fotografowalem teraz więcej filmuje dslr i czasami to fotografowie to tacy "kameruni" no ale co zrobić, życie
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
o właśnie, dochodzimy do sedna - kamerzysta nie może filmować z większej odległości, bo inaczej fotograf wejdzie mu w kadr i zasłoni młodych
Podsumowując: najlepiej jak kamerzysta i fotograf są z jednej firmy lub się znają/często że sobą pracują i potrafią się dogadać. Bez współpracy i jeden i drugi będzie miał ciężko. TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM (tak wiem nie zawsze się da:p)
Wysłane z Sony Xperia S
na kamerach sie nie znam i może zadam pytanie z tych naiwnych - ale kurna dlaczego kameruni wala tym światłem w kościele? brak wysokiego ISO czy co? przecież to najczęściej później wygląda jak w foto walnięcie lampą na wprost i niedoświetlenie tła o 3ev... czy może się mylę?
Pewnie z tego samego powodu dla którego fotograf błyska lampą.
--- Kolejny post ---
Może popatrz jak Ty wyglądasz z punktu widzenia kogoś kto filmuje:
https://vimeo.com/9984323
widzialem ten filmik juz dawno, i juz wtedy mowilem ze to mi wyglada jak "fake" (cos jakby sobie kolesie robili jaja)
zbyt czesto i zbyt dokladnie staje fotograf przed obiektywem kamery.
normalnie po paru takich akcjach to sie mowi, czy zwraca uwage zeby nie wchodzil w kadr - co na pewno w duzym stopniu by poskutkowalo.
a tutaj widze albo "rezyserie", albo niewyobrazalna zlosliwosc, albo ostateczna glupote fotografa.
ja tego filmiku nie kupuje, sciema jak nic ;)
za to - to jest z zycia wzieta scenka (zdjecie mojego autorstwa)
;]
Zapewniam cię, że mógłbym podobny film poskładać z naszymi rodzimymi fotografami i pewnie tak kiedyś zrobię. A to co pokazałeś wyżej zupełnie mnie nie rusza, bo mogłeś spokojnie zrobić węższy kadr, albo pionowe ujęcie.
hahahah jakbym slyszal tych dwoch kamerunow ;)
wez sobie FF, jasne stalki, lec na wesele gdzie jest dwoch operatorow i dzialaj wacpan tak - zeby miec czyste ujecia podczas przysiegi :)
ja wybrnalem z tej sytuacji i jakos udalo mi sie obfocic przysiege z czystymi ujeciami - chcialem Ci tylko pokazac w jakich warunkach ja w zasadzie non-stop musze pracowac :>
pokazac Ci przyklad, jak kamerun zrobil mi swiatlem lampy halogenowej z czarnego pana mlodego (pochodzi z zimbabwe) - prawie bialego czloweka? :lol: