hmm a jak "to" sie robi? :]
Wersja do druku
hmm a jak "to" sie robi? :]
Cos malo skuteczne to Twoje zabezpieczenie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Diego
tak wiem, zdjecie stracilo na jakosci
No wlasnie :P Ale wiesz jak ktos chce to i tak usunie, takie zabezpieczenia sa jak alarm i imobiliser w samochodzie: dobre dla TU i ziomaluff z pod bloku. Dla kogos kto naprawde chce ukrasc nie istnieja praktycznie :)Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
ps. Wieczorkiem skorobne tutorial.
Chetnie poczytam, bo mowiac szczerze ( :oops: ) pierwszy raz sie z tym spotkalem :)Cytat:
Zamieszczone przez Diego
Ja takze chetnie przeczytam, bardzo ciekawe rozwiazanie
Diego ja tez chetnie przeczytam.Cytat:
Zamieszczone przez Diego
Co do zabezpieczania przed skopiowaniem zdjęć (niezależnie od poźniejszych intencji kopiującego) to jest jeden sposób 100% pewny-NIE PUBLIKOWAĆ.
Nie istnieje metoda uniemozliwiajaca skopiowanie zdjęcia wystawionego na stronie www niezelażnie od tego czy jest to galeria htmlowa czy flashowa.
Już w momencie otwarcia strony wszystkie pliki są kopiowane przez przegldarkę klienta na dysk jego komputera z czego mało kto zdaje sobie sprawę.
Co do udowodnienia praw autorskich do zdjęcia niesmiało zaproponuję bardzo prostą metodę i IMHO skuteczną, niezależną od formatu pliku i jego rozdzielczości. Publikujemy fotografie odpowiednio skadrowane np. przycięte kilkanaście-kilkadziesiąt px. Życzę powodzenia złodziejowi, który w razie koniecznosci udowadniania że jst autorem
zdjecia bedzie dorysowywać brakujące piksele.
ale po co grzebac po dysku skoro wystarczy PrintScreen + ctrl+v :)Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
to zrób to z fotą która się nie mieści w caości na ekranie :PCytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Zmontowałem coś takiego na szybciora:
Jesli sa gdzies błądy ;) :D to dajcie znac na pm. Dzieki.