Odp: 35mm 1.4 L Canona do ASP-C - Jak się sprawuje
Nie lepiej i taniej Sigmę? :) Albo poczekać już na 35 mk II?
Cytat:
Zamieszczone przez
marcinstanczak
Uwaga: tylko ostatnie 4 zdjęcia (na drugiej stronie) są z 35/1.4 L!
Właśnie zapomniałem o 500px >
Dzięki marcinstanczak
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Albo poczekać już na 35 mk II?
a wiesz coś? bo ja tak czekałem koło roku, i 2 lata temu wreszcie kupiłem...:mrgreen:
Właśnie one są z Rokinon 35 f/1.4
Cytat:
Zamieszczone przez
maciex
Właśnie one są z Rokinon 35 f/1.4
Czyli z Samyanga.
Cytat:
Zamieszczone przez
janmar
Crop wycina obraz ze środka szkła.Więc powinno być lepiej a nie gorzej.Zło czai się zwykle po kątach.:smile:
Należy pamiętać, że aby uzyskać taki sam kadr używając cropa i FF, z cropem należy odejść od obiektu - ostrzenie na dalsze odległości wiąże się ze spadkiem "fajności" obrazka. I parę innych rzeczy (m.in. upakowanie pikseli na małych matrycach), więc nie jestem pewien czy taka zaleta w ogóle występuje, a jeśli nawet, to czy warto o niej wspominać. ;)
Zamieszczone przez janmar
Crop wycina obraz ze środka szkła.Więc powinno być lepiej a nie gorzej.Zło czai się zwykle po kątach.
Cytat:
Zamieszczone przez
zaitsev
Należy pamiętać, że aby uzyskać taki sam kadr używając cropa i FF, z cropem należy odejść od obiektu - ostrzenie na dalsze odległości wiąże się ze spadkiem "fajności" obrazka. I parę innych rzeczy (m.in. upakowanie pikseli na małych matrycach), więc nie jestem pewien czy taka zaleta w ogóle występuje, a jeśli nawet, to czy warto o niej wspominać. ;)
Oczywiscie ze taki fakt wystepuje i nalezy go brac pod uwage. Uwagi na temat relacji APS-C a FF sa ogolnie znane i nie chodzi tu o ""fajności" obrazka", bo ta dla kazdego co innego znaczy.