Mam takie pytanko czy wiecie jak się sprawuje właśnie Canonowska 35L w połączeniu z 50d ?
Mam takie pytanko czy wiecie jak się sprawuje właśnie Canonowska 35L w połączeniu z 50d ?
Będzie działać.
Heh. musi !!![]()
Tylko moje pytanie tyczy się tego jak będzie wyglądał obrazek ( przykładowe zdjęcia ) czy ktoś testował i porówna to do FF))
Crop wycina obraz ze środka szkła.Więc powinno być lepiej a nie gorzej.Zło czai się zwykle po kątach.:smile:
Należy pamiętać, że aby uzyskać taki sam kadr używając cropa i FF, z cropem należy odejść od obiektu - ostrzenie na dalsze odległości wiąże się ze spadkiem "fajności" obrazka. I parę innych rzeczy (m.in. upakowanie pikseli na małych matrycach), więc nie jestem pewien czy taka zaleta w ogóle występuje, a jeśli nawet, to czy warto o niej wspominać.![]()
Zamieszczone przez janmar
Crop wycina obraz ze środka szkła.Więc powinno być lepiej a nie gorzej.Zło czai się zwykle po kątach.
Oczywiscie ze taki fakt wystepuje i nalezy go brac pod uwage. Uwagi na temat relacji APS-C a FF sa ogolnie znane i nie chodzi tu o ""fajności" obrazka", bo ta dla kazdego co innego znaczy.
Mile widziane dalsze pokazy fotek![]()
Dzięki za pomoc.
A co do tego to prawdopodobnie przekonam się za niedługo ( tak myślę )
--- Kolejny post ---
na flickr, pokazuje on się z lepszej strony EWIDENTNIE !
Ja tam lekkie boczne zaczernienia LUUBIĘ![]()
Ale tak to jest jak się czegoś w łapie nie ma ... i szuka się informacji .
Zdjęć w sieci od groma. Ostre kontrastowe z fajnym rozmyciem i sprawnym af'em, ale na apsc do ff ma się nijak, moim zdaniem. Mi szczęka nie opadła, po podpięciu![]()
Szukałem po pl.pixel-peeper ale tam jakich Chińczyk tylko tym robił na wakacjach .. ;/