Odp: Trudny wybór METZ 48 AF-1->Yongnuo YN468->Yongnuo YN-565
WITAJCIE MAM PYTANIE GŁÓWNIE DO UŻYTKOWNIKÓW[/B][/B] METZA PRZEDE WSZYSTKIM 50AF-1
chodzi mi o jego konstrukcje a mianowicie o nachylanie lampy , czy szary przycisk PRESS za to odpowiedzialny , powinien się wypinać i blokować lampę kiedy jest ona prosta (ustawiona na maksa do góry) ponieważ niedawno tą lampę zamówiłam , i niepokoi mnie to, że ten przycisk nie wypina się i nie blokuje lampy kiedy jest ona USTAWIONA W POZYCJI PIONOWEJ, wypina się i blokuje ją tylko jak jest nachylona pod kątem 90stopni - w oryginalnych canonowskich to się wypina I BLOKUJE I POD KĄTEM I JAK LAPA JEST W PIONIE, lampę mam od tygodnia i nie jestem pewna czy jest uszkodzona, zrobiłam zdjęcia do porównania z taką samą lampą, wysłałam do sklepu z którego ją zakupiłam, ale do dnia dzisiejszego po ciągłym nagabywaniu pracowników sklepu mailami, nie dostałam odpowiedzi... nie wiem co robić... bo nie wiem czy faktycznie to tak ma być czy nie... każda firma znacznie różni się konstrukcją a ja mam porównanie tylko z canonem, nie jest ono obiektywne. i Zastanawia mnie to dlatego że jak ją dostałam, w żaden sposób nie mogłam jej zgiąć... tak jakby była zablokowana/ albo się przycięła, nie chciałam jej uszkodzić, po kilku minutach siłowania się z nią udało się ją nachylić, potem kilka razy znowu był problem, ale teraz chodzi dobrze....
PROSZĘ WAS O ODPOWIEDŹ BO WŁAśCIWIE DO PONIEDZIAŁKU MOGĘ JĄ ZWRÓCIĆ, POTEM TYLKO REKLAMOWAĆ :( A JEDNAK DO NAJTAŃSZYCH NIE NALEŻAŁA...
POZDRAWIAM I CZEKAM NA JAKĄŚ INFORMACJĘ OD UŻYTKOWNIKÓW
Wysłałaś do sklepu sprawną lampę. Ten szary przycisk powinien się blokować wyłącznie w pozycji startowej - na wprost. Podczas jej przechylania z pozycji startowej koniecznie trzeba ten przycisk wcisnąć potem już nie trzeba.
Polecam Metz 50 AF-1, jest tylko trzydzieści parę złotych różnicy do 48 AF-1 a lampa jest nowsza i mocniejsza. Osobiście mam Canona ale miałem okazją poużywać tej 50-tki i jest super!