w cenie tak zbliżonej do C70-200 2.8 bez IS to raczej świetlanej przyszłości bym mu nie wróżył
Wersja do druku
w cenie tak zbliżonej do C70-200 2.8 bez IS to raczej świetlanej przyszłości bym mu nie wróżył
Jeszcze brakuje argumentu ceny używanego IS mk1 :) O ile wiem, wersja IS nie ma IS, a w przypadku teleobiektywu to dość istotny fiuczer (na pewno istotniejszy niż przy 24-70).
Wracając jeszcze do zdjęć i ograniczeń wynikających z aktualnego stylu forum - w uzupełnieniu dodaję jednego RAWA do pogmerania, jeśli ktoś chciałby sam ocenić ostrość szkła na matrycy 22 Mpx.
http://www.kubacichocki.pl/test/tamr...d/DU7C8811.CR2
No właśnie, co do ceny, to jednak jestem w szkoku! W USD i PLN jeszcze ok, ale w UK gdzie mieszkam początkowe ceny wahają się od 1399 (Park Cameras) do 1649 funtów! (np. Wex Photographic), a wg strony 'Camera Price Buster' Canon 70-200 Mk II jest za 1750 GBP (Amazon.co.uk) - to trochę studzi mój początkowy entuzjazm...mimo, że szkiełko wygląda na zacne...
Kiedy wyjdzie budżetowa wersja bez "is;a" ? :) I wana say just wow ; )
Niewykluczone, że wyjdzie odświeżona linia starszych obiektywów ze zmienionym napędem na USD. Ale w obecnej sytuacji rynkowej na takie szachy się prędko nie zanosi.
Jakby kogoś interesowało, jakaś tam różnica jest ;)
Tamron 70-200mm f/2.8 SP Di VC USD Lens Image Quality
Nie znam się na TC, ale chyba trzeba wziąć pod uwagę, że do Canona zapięto nowsze (lepsze).
W systemie Nikona to szkło nie ma sensu przy dzisiejszej cenie, u nas podobnie to wygląda.