I jak postępy?
Wersja do druku
I jak postępy?
ehhh... na razie bez postępu... w drukarce mam jeszcze tusze activejeta i ciss leży sobie w szafce... Kupiłem ten zestaw za ok 150zł... może zestaw z Inksystem (czy jakoś tak) były lepiej wykonany... Wg. mnie ciss nie nadaje się do wszystkich drukarek... Moja PIXMA jest ciasna wewnątrz... nie ma miejsca na górze i te rurki się plączą... i powoduje to, zacięcia się głowicy... Może faktycznie rozwiązaniem jest drukowanie z otwartą głowicą... Ale trzeba się liczyć na kurz wewnątrz... zwłaszcza, że "black piano" przyciąga kurz jak magnez.
Pokrywa zdecydowanie wycisza drukarkę...
Nie wiem czy dalej się bawić w ciss... kupno tuszów to wydatek ok 150-200zł... po przeliczeniu się opłaca...
Jak na razie wstrzymałem sie z zabawą... Niby na filmikach wszystko ok działa... ale w rzeczywistości nie jest do końca idelanie (filmiki z ip4950)
Nie rozumiem czemu do drukowania dokumentow w duzych ilosciach chcesz uzywac atramentowki, to sie nigdy nie oplaca... Polecam Ci kupic jakas zwykla, czesto stara uzywana drukarke laserowa, ja mam hp4050, dalem za nia 60 zl z pelnym tonerem, wydrukowalem
Juz 5tys kartek i mam jeszcze troche ponad polowe toneru. Jasne drukarka nie jest malutka i cicha, ale taniej nie ma nigdzie :)
A atramentowki uzywaj do koloru i zdjec, wyjdzie Cie duzo taniej!
Ehhh... w sumie to nie wiem... drukarki do domu są to głównie atramentówki... Tak się już przyjęło... a do biur laserówki. Zdarza się, że drukuje też w kolorze...
Muszę się jednak rozejrzeć za sklepem u mnie w mieście gdzie Activejety są tańsze... Kiedyś jak miałem starszy model PIXMAy to tanie tusze były w E.leclerc chyba za 6-8zł.
Albo zastawić się nad kupnem atramentu w butli i napełniać samemu.... Trochę zamieszania jest z chipami... producenci na złość je wprowadzili :/