Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: CISS wymiana na sztywniejsze rurki... gdzie je można kupić?

Bywalec

Domyślnie CISS wymiana na sztywniejsze rurki... gdzie je można kupić?

Cześć
    Mam do was pytanie... (bardziej do tych co drukują w studiach zdjęcia).
    Mam Canona ip4950, drukarka bardzo fajna, szybka. Tuszę oryginalne są... drogie... komplet 5 tuszy to wydatek ok 200zł... więc jest to dużo pieniędzy jak za kilkanaście ml atramentu... Obecnie drukuje na zmienikach ActiveJet. Jest zadowolony z jakości... nie wiem jak wygląda to na papierze foto ale sądzę, że wydruki były by naprawdę dobre zwłaszcza, że producent daje gwarancje na tusze. I co najważniejsze nie zatykają głowicy. Chciałem przejść jeszcze bardziej na ekonomiczne rozwiązanie... Jako, że jestem studentem to drukuje praktycznie co dziennie kilka stron materiałów. Więc tusze mi wystarczają na max 2 tyg...
    Kupiłem kiedyś zestaw CISS... idea jest super, ale wykonanie gorsze jest tych zbiorniczków i rurek... Mam nie miłe wspomnienia z tymi rureczkami... kilka razy zablokowały głowice w czasie pracy... nie wiele brakowało a mogło się coś stać...
    Zastanawiam sie czy aby nie lepiej było by wymienić tych rurek na sztywniejsze które nie będą się plątać ... one są zbyt hmm... miękkie... i się plączą... a tak nie powinno być.
    Teraz przeszukuje internet aby kupić rurki... ale od godziny nic sensownego nie znalazłem... :/
    Może wy coś doradzicie gdzie takie rureczki mogę znaleźć... i jaką średnice najlepiej wybrać aby tusz mógł spokojnie płynąć...

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie Odp: CISS wymiana na sztywniejsze rurki... gdzie je można kupić?

Rurki są połączone z głowicą, głowica jest w ruchu, nie sądzę że można tu zastosować sztywne rurki.
    Jeśli zależy ci na obniżeniu kosztów, zerknij na tusze PrintLab, są mniej więcej dwukrotnie tańsze od AvtivJet'ów.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Albo tzw. wieczne cartdridge
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec

Właśnie... co do wiecznych kartridż... bawiłem się w to... i potrzeba trochę czasu aby wszystko napełnić... robi się bałagan tusz na podłodze... trzeba sprzątać... średnio mi to pasuje...
    Mi się wydaję, że jakby znależć trochę sztywniejsze rurki i je podmienić z tymi miękkimi było by wszystko ok... Nie chodzi mi o sztywność wkłądu do długopisu...
    Chyba, żeby te miękkie rurki czymś usztywnić... ale nie mam pomysły czym....

Bywalec
    Miasto
    wałcz/piła

Dobry CISS i zero problemów .
    Aktualnie mam CISS w epson 1400 i nie widzę sensu innych rurek, one po prostu muszą pracować.

Bywalec

kurcze to może żle te rurki przyczepiłem, że się plączą i zawadzają głowicy.....

Bywalec
    Miasto
    wałcz/piła

Jaka drukarka??

--- Kolejny post ---

http://www.youtube.com/watch?v=FjoOEqpz2MM tak mniej więcej, z tym ze rurki nie powinny być skręcone na drodze do zbiorniczków
    p.s. nie wolno zejść ze stanem tuszu poniżej 1/3 zbiorniczka bo jest inny poziom niż głowica i się zapowietrza

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Zrób zdjęcie swojego zestawu z miejscem gdzie te rurki przeszkadzają. Coś rzeczywiście może nie grać z montażem. Taśma z rurek powinna swobodnie latać wraz z głowicą, widać podobne zjawisko na niektórych drukarkach czy wewnątrz skanera, za szybą.
    Jeszcze rurki należy przymocować w paru miejscach aby nie majtały się gdzie popadnie, może tego nie wykonałeś? Może dałeś za dużo zapasu dla ruchu rurek? Najlepiej fota w pozycji głowicy przesuniętej max w lewo i max w prawo.
    5D, stałki, zoomy

Bywalec

dziś się bawiłem ustawieniami tych rurek. Gdyby nie pokrywa drukarki było by ok... ale z opuszczona pokrywą rurki są przyduszone i wchodzą w głowice... i tutaj już długość rurek nie ma znaczenia... jak są napięte (ale mają luz) to też lipa... Chyba moja PIXMA jest zbyt ciasne wewnątrz :/ i nic z tego nie będzie...
    Chyba trzeba się zastanowić czy aby samemu nie regenerować kartridże... nie wiem jak to będzie z chipami wyglądać.. no ale :/

Bywalec
    Miasto
    wałcz/piła

k-9 a na filmiku to chodzi , wiec to kwestia ułożenia albo na czas druku miej otwartą klapę

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów