Odp: Poradnik dla amatora od amatora
Cytat:
Zamieszczone przez
yrats
......
Moderator w moim odczuciu winien nie tylko pilnować porządku, ale przede wszystkim czuwać nad wartością merytoryczną treści......
Hmmmmmmmmmmmmm...... to by się wtedy nazywało CENZURA!
Nie zgadzam się zupełnie z tym co napisał wątkodawca. Jest tam sporo "teorii", niewiedzy i zwyczajnie mówiąc absurdalnych, bzurnych twierdzeń.
Tak jak napisał igor58 - to nie poradnik a zapis własnych zmagań z rzeczywistościa. W dziale dla początkujących!
Jako człowiek, który większość życia spędził w ocenzurowanym kraju mam zwyczajnie opory przed jakąkolwiek formą cenzury.
Poradnik dla amatora od amatora
Cytat:
Zamieszczone przez
yrats
No wiec tak...
Proszę o odpowiedź O CZYM JEST TEN PORADNIK. No drogi Kolego O CZYM ?
Barwny opis ciernistej drogi autora rozmywa w sposób skuteczny zawartość.
Przeczytaj pierwsze zdanie tego postu to się dowiesz.. Sam resztą napisałeś że to "barwny poradnik..."
Cytat:
Zamieszczone przez
yrats
Moderator w moim odczuciu winien nie tylko pilnować porządku, ale przede wszystkim czuwać nad wartością merytoryczną treści.Zatem czekam drogi Moderatorze na prostą odpowiedź na moje pytanie i wtedy obiecaną kartkę czy bana przyjmę z pokorą
Niekoniecznie.. Moderator to nie istota wszechwiedząca(bo to rola ADMINA ;) ) i nie musi się na wszystkim znać.. Za to użytkownicy się jak widać znają i potrafią skutecznie naprowadzić "Błądzących" na właściwą drogę, a rolą moderatora jest oprócz pilnowania porządku jest też kierunkowanie i prowokowanie dyskusji. Co jak widać chociażby po Twoim poście jakoś się udaje czasem "sprowokować". A ja za dyskusję - choćby dyskutantów pisał niekoniecznie zgodnie z moimi przekonaniami - nie daję kartek czy banów bo to byłaby głupota - forum służy wymianie RÓŻNYCH poglądów a nie jedynie SŁUSZNYCH poglądów .. Ale wymiana poglądów to nie takie komentarze jak w postach 2 i 3 tego wątku i stąd mój post..
Więc może spróbuj odnieść się właśnie do tego co zostało napisane w pierwszym poście a mam nadzieję że będzie to cenny wkład w to forum DYSKUSYJNE..
Pozdrawiam..
Może i faktycznie poradnik to nie jest ale ja przecztałem to z przyjemnością i nie rozumiem dlaczego tak niektórzy najeżdżają na autora. Pewnie lepsze są watki typu wałkowane po raz tysięczny "jakie szkło do canona 40d/50d/60d" lub "mam 5 tys, jaką lustrzankę kupić?".A wtedy jazda - ileż to postów można nabić na takich tematach.
Panowie, ale o co chodzi? Napisał człowiek o trudach życia i ciernistej drodze robienia zdjęć. Kilka prawd objawionych tam zawarł, może większość z nas się z nimi nie zgodzi a może wręcz odwrotnie. Ale niech sobie zostanie, nie ma co tego cenzurować. Jak ktoś całkiem początkujący się na to natknie to najprawdopodobniej przeczyta też te kilka postów pod spodem i opinię sobie wyrobi. Krzywdy to nikomu nie czyni. Miejsca na forum wystarczy dla wszystkich myśli nieuczesanych.
Cytat:
Zamieszczone przez
Heilsberg
Panowie, ale o co chodzi? ....
Heilsberg, ale o co chodzi? Oprócz kilku userów o niebotycznej wręcz inteligencji i wiedzy nikt nie chce nic usuwać - a przynajmniej ci, którzy mają taką możliwość.
Ja do tych kilku przede wszystkim słowa swe kierowałem.:smile:
zachęcam innych początkujących do pisania podobnych tekstów
zawsze coś świeżego, nie obciążonego rutyną testami i "jedynymi słusznymi drogami" promowanymi na tym forum,
np. że megazumy są "be", że poniżej L to już nic, że tylko FF itd.
a propos: dawno nic o szumach nie było - kiedyś wiodący wątek na CB...
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
...
a propos: dawno nic o szumach nie było - kiedyś wiodący wątek na CB...
Wdać, że nie wszystko czytasz (to zresztą niemożliwe nawet). 7D i nowy software a mniejszy szum - czy coś w ten deseń :)
mało czytam, bo i niewiele jest do czytania... ("za czasów" aktywności Janusza Body było co poczytać, i to z wypiekami na twarzy)
teraz rządzą ctj i gtj
Sam artykuł nie budzi we mnie jakiś negatywny. Po prostu opisał swoje doświadczenia.