Ja mam prawie nówkę i też miewa podobne humory.
Wersja do druku
Ja mam prawie nówkę i też miewa podobne humory.
Anvil, też miałem ten problem, szczególnie często się to zdarzało na weselach, przy intensywnym użytkowaniu. Doszedłem do tego, że problem pojawia wtedy, kiedy często i szybko obracam "główkę" lampy. Od jakiegoś roku obracam "główkę" lampy powoli i delikatnie (oczywiście bez przesady;)), nie zakładam też dużych i ciężkich dyfuzorów. Problem zniknął całkowicie, a sporo wesel od tego czasu było :).
Jak widac to czesta przypadlosc 580EXII, trzeba rozkrecic stopke i poprawic styki (w srodku!!). Gdzies mialem manual jak to zrobic, jakby ktos chcial to moge odszukac
to ja bym poprosił ;) bo moja Canonica już chyba ledwo zipie... raz błyska raz nie błyska albo przepala i cuda się dzieją.
Szukam też gdzie mogę kupić szybkę tą pierwszą do lampy bo ją przypaliłem troszkę :)
Orientuje się ktoś jaki jest koszt wymiany szybki oraz palnika w 580EX II ?
sorry za 2 post z kolei, ale wróciłem do domu właśnie rozkręciłem lampę i u mnie te śruby siedziały bardzo mocno (bez luzów). Problem nadal więc z moją lampką istnieje :(
ps: jest jakiś sklep czy coś poza ebayem żeby dostać graty do lamp itd. ??
mam dwie sztuki 580ex II i obie wariują na 5d II, czasami jest tak że zrobię tysiąc zdjęć i jest dobrze a czasami po kilku już wariuje, raz wali pełną mocą , raz nie doświetla, ostatnio nawet miałem tak że połowa zdjęcia była doświetlona a połowa nie. Na szczęście mam starą 580ex i tylko z nią jestem bezpieczny na ślubach (zawsze podpięta w kościele). To wygląda tak jakby te nowe 580ex II nie do końca były kompatybilne z 5d II
masakra... to co mam zrobić? Sprzedać EX II i kupić starą?
raczej nowa 680EX ;). Ja zawsze zabieram ze soba takze YN565 i jak nie potrzeba hss'a to uzywamYN :)