Nie znam sie na cudzych zdjeciach, ktos moglby mi przeciez zarzucic, ze sie czepiam twierdzac, ze suwakami tez trzeba pracowac w oszczedny sposob bo robia sie przegiecia.
Wersja do druku
Nie znam sie na cudzych zdjeciach, ktos moglby mi przeciez zarzucic, ze sie czepiam twierdzac, ze suwakami tez trzeba pracowac w oszczedny sposob bo robia sie przegiecia.
Po pierwsze cudze czy własne - co za różnica? Po drugie tak się dziwnie składa, że to zdjęcie jest takie...niczyje :-? Ale mniejsza z tym, bo znowu ktoś powie że się czepiam. A ja zastanawiam się tylko nad portretem i jego jestestwem.
P.S.
Też nie czytuję książek dla amatorów, ale pani w zieleniaku mówiła że ta jest dobra: KSIĄŻKA
Oczywiście pozdrawiam i co złego to nie ja :)
Nie chce zakładać nowego tematu, ale jeśli ktoś mógłby powiedzieć cos o tym to byłbym wdzięczny:)
crystal sunset: 131/365 | Flickr - Photo Sharing!
chodzi mi o to jak taką kulkę uzyskać, początkowo myślałem że to kropla wody, aczkolwiek mogę się mylić:D
zwykła szklana kula?
To pierwsze zdjęcie, to przecież chyba nic nadzwyczajnego. Wg mnie wystarczy 50/1.8, papierowa kula na żarówkę w ikei a potem desaturacja z nadaniem barwy.
ok.. nie było tematu <lol> myślalem jednak żę jakoś z kroplą wody sobie radzili :)
Podłączę się do tematu, czy możecie powiedzieć jak wykonać takie zdjęcie? Jak jest możliwe uzyskanie takiej głębi ? Jak można to oświetlić ?
Prawdopodobnie adapter odwrotnego mocowania obiektywu. Kiedyś próbowałem i najlepiej wychodziło z obiektywami 24mm i 35mm. Dopalane softboxem od boku.