Dziękuję za odpowiedzi, jak odkryję sposób wrzucania tu zdjęcia to pokażę Wam te moje "niepokoje" a na razie miłego dnia :-)
Wersja do druku
Dziękuję za odpowiedzi, jak odkryję sposób wrzucania tu zdjęcia to pokażę Wam te moje "niepokoje" a na razie miłego dnia :-)
Zmniejsz zdjęcia do rozmiarów np. 800pix po dłuższym boku (maks 1024 i chyba 200 kB), umieść je np. tu: http://imageshack.us/ jak przeglądasz tam zdjęcia to po prawej stronie jest link do udostępniania..., skopiuj link drugi czyli bezpośrednio do obrazu. Tutaj wciśnij Insert image (5 ikonka od prawej) wklej do okienka link i OK.
Gotowe :)
A kręciłaś filtrem? Bo nie wystarczy tylko założyć :-).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Może być poważny problem, bo filtrem trzeba kręcić. A jak go schowasz wewnątrz osłony to ciężko będzie raczej...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oj, chyba aż tak to nie ;-).
Nie popadajmy w ekstrema, w kitach, nawet jak jest osłona, da się kręcić polarem tylko trzeba uważać by palucha nie zosatwić na powłoce :)
Może nie na temat, ale czy nie lepiej było by zamiast kupować filtr (który mało nie kosztuje) dozbierać jeszcze trochę pieniędzy i kupić sobie np. zewnętrzną lampę błyskową, lub Canona 50mm 1.8 II, lub coś z czego naprawdę będziesz korzystać. Przypuszczam, że filtr wyląduje w pudełku i rzadko będzie używany.
Co do kolorów to rób zdjęcia w formacie RAW, a potem ustawisz sobie kolory tak jak Ci odpowiada. Między innymi tym różni się lustrzanka od kompaktów (oczywiście nie wszystkich), że to ty decydujesz o tym jak ma wyglądać zdjęcie, a nie "aparat".
Tylko, że jeśli Tama "ma ciśnienie" na landszafty to polar będzie IMHO lepszym wyborem, jednak wszystkiego programowo nie da się uzyskać, ale to tylko IMHO :)
P.S. W Pełni się uzależniłem od CB :)
W sumie, chyba każdy "nowicjusz" najczęściej zaczyna od krajobrazów, szeroko rozumianych :)
Ok, już jestem :)
Tak, chodziło mi o dekielek na obiektyw bo miewam różne wypadki.
RAW odpada. Od lat fotografuję tylko, że Canona EOS mam od niedawna. Na razie też nie kupię innego obiektywu a na pewno nie "stałki".
Podaję link i mam nadzieję, że to się otworzy. Powinno tu być 13 zdjęć w tym 3 zdjęcia z wcześniejszej mojej cyfry Sony. Od razu da się poznać które bo chyba najlepiej wyszły kolorystycznie, zamek jest po prostu szary a nie beżowy jak z Canona. Z Canona robiłam w różnych ustawieniach jeśli chodzi o kombinację ze STYLEM, czyli wzmacniałam kontrast, ostrość i nasycenie.
Pozdrawiam :)
Nawet nie wiem gdzie te mordki tu są ;)
http://imageshack.us/photo/my-images/35/26461378.jpg/