to super, dzieki za info :)
Wersja do druku
to super, dzieki za info :)
Ten ktos to ja :D . Kupilem 300D tydzien temu wlasnie od tego gostka. Sprzet dostalem blyskawicznie a ryski o ktorych mowa w aukcji rzeczywiscie sa smiechu warte. Naprawde bardzo udany zakup.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Problem jest tu tylko z gwarancja, bo cena jest rzeczywiscie rewelacyjna.
Otoz to co gosciu oferuje to NIE JEST gwarancja Canona, tylko jakiejs tam jego firmy. Czyli de facto gwarancji nie ma. Ale jesli komus to nie przeszkadza, to nic tylko kupowac. Ja osobiscie bym sie nie odwazyl.
tak, wiem o tym, ale cos za cos...
No a jesli kupujesz normalnie w sklepie to tez przeciez dostajesz gwarancje wlasnie z tego sklepu. Podsteplowana i podpisana przez ten sklep.Cytat:
Zamieszczone przez eternus
Dowd zakupu ze sklepu + gwarancje producenta (Canona) podbita przez ten sklep, ale realizowana przez Canona.Cytat:
Zamieszczone przez tpop
Bo dzwonie do goscia i sie pytam o dowod zakupu, bo Canon respektuje tylko wtedy gwarancje, a on na to: "a kto panu powiedzial, ze to gwarancja Canona, to jest gwarancja moejej firmy!". Podobnie jest u niektorych TIPow, jak zauwazylem - "moja pisemna/ustna gwarancja".
Dla mnie to taka gwarancja po prostu nie istnieje, bo nie liczylbym na wiele (a wlasciwie na nic), jesli gosciu chcialby naprawiac sprzez z lutownica i papierosem w rece:)
Oczywicie cos za cos - dobra cena za ryzyko. Ale ja jak juz wspominalem - jestem strachliwy:)
3400 zł :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:Cytat:
Zamieszczone przez konradl
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
boszszsz, że ja trzech miesięcy nie poczekałem echhhhhh :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
[ Dodano: 30 Sierpień 2004 ]
to dobrze się zastanów nad zakupem, bo musisz mieć porządne szkło makro by robić zdjęcia robakom 300DCytat:
samo szkło KITowe do tego nie nadaje się, a na obiektyw EF-s nie da się założyć pierścieni...
po co? 3400 za taki syf to i tak sporo.. :roll:
dlatego sie wlasnie boje kupic teraz aparat :)Cytat:
3400 zł :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
boszszsz, że ja trzech miesięcy nie poczekałem echhhhhh :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Po zimie kupie jakas Cosine 100/3.4 z soczewka 1:1 bez 1:2Cytat:
to dobrze się zastanów nad zakupem, bo musisz mieć porządne szkło makro by robić zdjęcia robakom 300D
samo szkło KITowe do tego nie nadaje się, a na obiektyw EF-s nie da się założyć pierścieni...
Pozd
Konrad L
dokładnie, ryzyko, że sprzęt rozwali się w przeciągu dwóch lat jest astronomicznie mała,Cytat:
nigdy nie przykładałem uwagi do gwarancji, dyskont na cenie równoważy ewentualne ryzyko
[ Dodano: 30 Sierpień 2004 ]
nie, realizującym gwarancję jest serwis Canon Polska, sklep nie ma z tym nic wspólnego, on tylko sprzedaje produkty Canona w porozumienia z generalnym dystrybutorem na Polskę i w związku z tym taki zakup podlega serwisowi firmowemu...Cytat:
Zamieszczone przez tpop