Wgranie oprogramowania nie zaszkodzi aczkolwiek jeśli nadal będzie problem to należy dostarczyć sprzęt do serwisu wraz z przykładowymi zdjęciami. Może być to problem związany z płytą digital.
Wersja do druku
Wgranie oprogramowania nie zaszkodzi aczkolwiek jeśli nadal będzie problem to należy dostarczyć sprzęt do serwisu wraz z przykładowymi zdjęciami. Może być to problem związany z płytą digital.
Wina zbyt wolnej karty pamięci :) ja tak kiedyś miałem na jakiejś cyfrówce...
Edit:
Doczytałem że na kilku kartach tak się dzieje, no to najpewniej firmware.
Daj znać czy wymiana softu pomogła, czy konieczne okazało się wysłanie aparatu na Żytnią.
Dziś wgram sobie jeszcze raz firmware i pofoce troche to dam znać jakie efekty ! w każdym razie dzięki za podpowiedzi; zobaczymy co z tym sie uda zrobić:)
heh... spróbuj na innym kompie może ten uszkodzony plik zgrać.
Mi kiedyś Win kaszanił losowo foty przy zgrywaniu. Poprosiłem kumpla aby sprawdził u siebie i u niego było ok.
Daj znać jak dojdziesz o co idzie.
Ja mialek kiedys podobny problem z 5d markiem II, z tym ze moje pasy wygladaly nieco inaczej, byly to pionowe cienkie malo widoczne ciemne paski. O dziwo panowie eksperci na zytniej nie widzieli usterki a przeciez byla widoczna jak byk. Zeby rozwiac watpliwosci bo juz zaczalem swirowac ze moze mam jakies urojenia, zapytalem 12letniej corki czy widzi na zdjeciu jakies pasy, powiedziala ze widzi... Aparat w serwisie byl chyba z 6 razy i dopiero po mojej rozmowie z pewnym Panem odpowiedzialnym za gwarancje canona aparat zostal wyslany do serwisu w niemczech. Po powrocie okazalo sie ze usterki nie ma, zostala usunieta, wymienili tez przy okazji szybke na wyswietlaczu LCD ktora byla lekko zarysowana, fajny bonus. Nasi tez powinni takie bonusy dawac:-). No ale musze tez pochwalic naszych ekspertow poniewaz bladzac w poszukiwaniu usterki wymienili mi migawke w aparacie na nowa;-)
Pzdr
dziękuję greg01, od ponad dwóch tygodni szukam powodu mojego problemu (ciemne pionowe pasy, szczególnie w cieniach), czy dostałeś info co w aparacie zawiniło tym pasom?