A patrzyles na rawy na kompie? :]
Wersja do druku
A patrzyles na rawy na kompie? :]
patrzyłem równie czarne co na monitorku w aparacie
Migawka działa bez obiektywu.A więc jaki masz obiektyw? Nie blokuje lustra?.Ma przegląd?
Spróbuj z innym.Zrób zdjęcie bez obiektywu.Zmień kartę pamięci.Może nie zapisuje.
Czy przy długim czasie widzisz blackout we wizjerze.[uniesione lustro]?
mam różne obiektywy (35l,200 l ) ze wszystkimi ten sam efekt, lustro sie nie blokuje, zdjęcia bez obiektywu też czarne, karta pamięci kartą pamięci ale na zdjęciach zaraz po wykonaniu jak się pojawiają na monitorku na te dwie sekundy też czarno
A moze zarzuc gdzies RAWem? Bedzie latwiej pomoc...
sylwek, póki co nie mam dostępu do żadnego FTP'a -- mogę opisać jak wygląda obraz tego Raw'a -- ogólnie i krótko czarno -- ruszenie suwakiem ekspozycji nie powoduje rozjaśnienia inforamcje o aparacie, obiektywie i parametrach zdjęcia da się odczytać
A może coś jest na rzeczy komunikacja matryca aparat??? Wygląda tak jakby aparat nie dostawał żadnej informacji o ładunkach padających na matryce
Możesz wrzucić na Megaupl... oops :mrgreen:
1. Zajrzyj do kieszeni na karte i zobacz czy piny nie pogiete.
2. Zainstaluj EOS Utility i spróbuj zrobić zdjęcie "remote" z natychmiatowym uploadem do kompa. Można zrobić zdjęcie nawet bez karty w aparacie.
Objawy raczej źle wróżą. Brak zdjęcia na displayu z tyłu raczej świadczy o jakimś uszkodzeniu elektroniki. Pewnie i tak Żytnia.
Myślałem że wychodzą Ci czarno-białe fotki,z tond moja podpowiedz-sory.