Aż taki błąd jest niemożliwy, więc albo palnik pada, albo -masz włączoną sekwencję FEB
Wersja do druku
Aż taki błąd jest niemożliwy, więc albo palnik pada, albo -masz włączoną sekwencję FEB
Witam jeśli mogę się przyłączyć, to powiem tyle, że sam nie miałem takiego problemu, ale mój teść miał podobny. Czasami błyskała normalnie, czasem wcale a czasem waliła całą mocą. W serwisie wyszło, że się zawiesiła. Zresetowali ją poprawili styki i jak na razie problem zniknął. Osobiście też bym przeczyścił styki i sprawdził czy dobrze przylegają, do tego celu polecam albo spiryt, albo izopropanol, WD40 i tym podobne bym odradzał bo zawierają tłusty środek pseudo smarujący, więc może być gorzej.
Pozdrawiam
Miałem tak z jedną z 580EX II na 1D - brak kontaktu ze stopką, szczególnie przy pionowych kadrach. Winą była poluzowana stopka w body.
Wdłg poprzednich postów przyczyn może być wiele. Wpierw wyczyść styki w lampie i w body, sprawdź czy nie ma luzów i lampka nie przesuwa się lub nie przekręca na stopce.
Ten pre-flash z tego co pamietam to jest 1/16 mocy lampy więc niby skraca zywot palnika ale inaczej trzeba by czesciej robic bracketing błysku i wtedy jeszcze bardziej by sie skracał zywot.
luzów na stopce nie ma - no może bardzo minimalne (przy próbie przekręcenia)
dziś zrobiłem może z 30 fotek z tego 2szt zjarane - i to było tak: patrzę na wyświetlacz widzę spalone, trzaskam jeszcze jedno o shit znowu spalone, odczepiłem lampę podpiąłem ponownie i było ok
czyli jak wynika z Waszych wypowiedzi trzeba będzie skoczyć do spożywczaka po setkę spirytusu i przeczyścić styki (a resztę wypić:) - zobaczymy
dzięki za zainteresowaniem się moim tematem
jakby ktoś miał jeszcze jakiegoś pomysła, spotkał się z czymś podobnym to proszę piszcie
Zapomniałem jeszcze dopisać, że odradzam WD-40 i temu podobne, bo zawierają różnego rodzaju penetranty, które usuwają rdzę i inne naloty i zanieczyszczenia, a ich agresywne działanie może być zabójcze dla delikatnej elektroniki. Do tego mocno natłuszczają. Domowym sposobem - spirytusikiem czyszczę wszystkie styki i na razie się sprawdza.
Co do samego palnika i mojego przypadku opisanego wyżej, to gdy zoomem lampy dojechałem najbliżej przedniej "szybki", żeby go było jak najlepiej widać, to wyraźnie widziałem zmatowienie i przebarwienia na jednym z końców szklanej rurki flasha - dlatego postanowiłem rozebrać lampę i palnik wymieniłem sobie sam (w jednym z wątków opisywałem to dokładniej, przy okazji pomocy komuś).
Powodzenia.
raz mialem taka sytuacje, odpialem lampe i zapialem jeszcze raz i ok - ja tez obstawiam styki