Lampa 580 EX ma zdecydowanie mniejszy kąt emisji od oryginalnego ST-E2
Wersja do druku
Lampa 580 EX ma zdecydowanie mniejszy kąt emisji od oryginalnego ST-E2
Też mam chińczyka. Trzeba uważać żeby nie trafić felernej sztuki tak jak Ja :D Laser mi padł po kilku minutach użytkowania, ale gwarancji jest 2 lata i we fripersie wymienili mi na nową sztukę bez problemu.
Samo wspomaganie działa bardzo fajnie. Przy np. sigmie 150mm macro która w ciemnych miejscach nie daje rady ratuje. To samo gdy chcemy zrobić nocny plener.
:) .....
:lol: a co w tym śmiesznego? Kolega podsyła Ci bardzo dobre linki, dowiesz się z nich, że możesz sobie poświecić bezpiecznie laserem po oczach z odległości 0,5m, możesz cały dzień studiować instrukcję, żeby przełączyć CS. No i jego wnioski dzięki którym będziesz wiedział, który transmiter wybrać, gdybyś z koncertów przerzucił się na sport:lol:
Tak na poważnie;-)
Jasne i dłuższe szkło to podstawa, 2CR5 - to żaden problem, można kupić aku+ładowarka, ja ST-E2 używam zawsze, jak nie używam to wspomaganie z lampy bez błysku i też używam:lol:
(tak w skrócie):mrgreen::mrgreen:
no wlasnie a czy teraz dalej byloby to ste2 czy podrobka patrzac na cena/mozliwosci
Ja mialem łatwiejszy wybór, bo jak kupowalem ST-E2 nie było zamienników. Do podrób nie mam zaufania, więc teraz też kupiłbym oryginał.
Jakiej jeszcze informacji potrzebujesz ?
Wskaznik cena / mozliwosci jest dobry przy testach dla szerokiej publiki,
policz sobie wskaznik cena (twoje mozliwosci finansowe) / twoje wymagania.
W tych linkach masz informacje na temat jakosci wykonania, awaryjnosci, problemow z obsluga, zgodnosc punktow AF, a nawet ze jakich gigant odpalil z YN 6 blyskow na sekunde (szybciej niz seria w 60D).
Napisalem o trollach, bo odpowiedz na tytulowe pytanie: kup se obiektyw, to kpina. Rownie dobrze mozna doradzic aparat Nikon.
ze sie gubi to wlasnie zauwazylem na ostatniej sztuce
chyba wszystkie plusy przemawiaja za podrobka, cena (gdyby jednak oryginal byl lepszy) - przymkne oko, chce cos doprego, na jakis czas, ale mam jeszcze mysle ze podsumowujace pytanie:
czy wspomaganie af mozna wylaczyc, ale lampy chcialbym dalej zdalnie odpalic ?
to dosc wazna rzecz.