Cały swój sprzęt kupowałem w Euro (oprócz używki T28-75), również poprzedni "zestaw" czyli 450d z kitem, T90 i C10-22. Nie ma problemów ze sprzętem.
Wersja do druku
Cały swój sprzęt kupowałem w Euro (oprócz używki T28-75), również poprzedni "zestaw" czyli 450d z kitem, T90 i C10-22. Nie ma problemów ze sprzętem.
Można u nich rzeczywiście nieraz trafić na niezłe ceny - ja także kilkakrotnie skorzystałem z ich oferty cenowej i ratalnej (lampa, obiektyw, aparat, ekspres do kawy, laptop) i jestem bardzo zadowolony. Kartę mi też przysłali - leży nieaktywowana w szufladzie.Cytat:
Kupowałem w momencie, gdy mieli najniższe ceny w porówaniu do rynku.
Zero problemów, jestem w pełni zadowolony. IMHO nie ma co się bać.
Aha - tylko raz mi przysłali karte kredytową, ale podziękowałem i odesłałem
Zgadza się - ja za każdym razem zaznaczałem, że ubiegam się o kredyt bez ubezpieczenia. Miła pani ujmowała moją sugestię w wniosku przesyłanym do banku - udało mi się za każdym razem, tzn ani razu nie miałem ubezpieczonego kredytu :DCytat:
Uważaj tylko na ubezpieczenie kredytu, bo wciskają je na lewo i prawo.
Ja mam tylko jedną zagwozdkę związaną z tym ich kredytem. Chcę spłacić całość w terminie 5 raty (tak - piątej, nie szóstej), więc zapłacę bez oprocentowania.
I teraz może ktoś wie, czy potem trzeba kontaktować się z Sygma Bank żeby zamknęli kredyt, czy jeżeli saldo się zgadza to zostanie zamknięty automatycznie? Czyli w momencie zaksięgowania reszty pieniędzy moja przygoda z nimi kończy się definitywnie?
Poproś treść umowy kredytowej do przestudiowania, tam muszą być określone wszystkie warunki.
Brałem u nich ostatnio drukarkę [mało fotograficzny gadżet] przez net z odbiorem w wybranym sklepie. Pełna profeska. Przy odbiorze można było pooglądać sprzęt z każdej strony.
Podejrzewam, że podobnie będzie ze sprzętem foto.
C80, jak spłacisz wcześniej to dobrze jest skontaktować się z bankiem i poprosić o info na maila o spłaceniu kredytu. Dobrze jest też z tym pytaniem zwrócić się na infolinie baku. Może się okazać, że trzeba ich poinformować, że wpłacasz więcej niż kw. minimalna w jednym cyklu.
BTW, miałem sytuację o której pisałeś wcześniej. Brałem u nich jakieś sprzęt na raty 0% na 6m-cy. Bank przysłał blankiety na 12 z info, że jak się uporam w 6, to zero odsetek. Było miło aż po 8m-cach przyszły odsetki - żoncia, coś źle policzyła w ostatniej 6 racie:)
Proponuję zapoznać się z par. 2 pkt 5 umowy o kredyt :wink:
Będzie tak z każdym sprzętem który u nich kupujesz. Za nim podpiszesz, że sprzęt zewnętrznie jest bez uwag (a taki podpis składasz przy odbiorze towaru) masz prawo obejrzeć go z każdej strony - sprzedawcy o tym dobrze wiedzą i z tego powodu cierpliwie go nam rozpakowują.Cytat:
Pełna profeska. Przy odbiorze można było pooglądać sprzęt z każdej strony.
Podejrzewam, że podobnie będzie ze sprzętem foto.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Trzeba zrobić akurat na odwrót - wszystko jest ujęte jasno i przejrzyście w umowie. W przypadku zamiaru wcześniejszej spłaty kredytodawca życzy sobie, aby go o tym fakcie poinformować najpóźniej 3 dni przed planowaną przedterminową spłatą kredytu.
Na 10 rat do 5 tys. zł nie ma raczej problemu bank udzieli kredytu bez ubezpieczenia. Jeżeli jest niby odmowa z banku dla kredytu bez ubezpieczenia to tylko sprzedawca kręci i chce wcisnąć ubezpieczenie.
Dokładnie tak.
Któregoś razu chcieli nam taki numer wyciąć, że niby odmowa bez ubezpieczenia.
No to powiedziałem, żeby wniosek został wysłany jeszcze raz, bo z ubezpieczeniem i tak nie wezmę.
Konsternacja.
Po 3 minutach nagle cudem była zgoda.
Na nasz żadanie sprzedawca, ktory jest jednocześnie pośrednikiem finanoswym, ma obowiązek pokazać nam orygnalną ofertę banku, w końcu wniosek kredytowy jest wysyłany w naszym imieniu i jakiekolwiek wykręcianie się sprzedawcy od tego jest co najmniej nieuczciwe.
Kupowałem 500D i nie miałem żadnych problemów. Warto zwrócić uwagę czy nie lepiej kupić przez net i odebrać osobiście. Często ceny w necie są niższe niż na półce w sklepie.