oj tam, oj tam, awm , też się z Tobą zgadzam :) Dzięki :)
i wszyscy oglądający - brak komentarzy odbieram za dobrą monetę ;)
Wersja do druku
oj tam, oj tam, awm , też się z Tobą zgadzam :) Dzięki :)
i wszyscy oglądający - brak komentarzy odbieram za dobrą monetę ;)
Witaj,
Jakby nie mój temat, ale jako odbiorca mam pewne spostrzeżenia. Generalnie podobająmi sie te fotki, z tego co rzuciło mi się w oko:
011 świetna fota i myślę, że jeżeli chcesz przedstawiać rower jako taki ... to tylko w ten sposób, znaleźć interesujący element w wyciągać go z głębokich cieni. Szczególnie jeśli masz pokazać coś takiego jak na 010 czy 018, fotka nabierze wyrazu. Spróbuj tego z 019 i 020 myślę, że mogą dużo zyskać.
Z ostatniej serii ... lornetka ładnie oszroniona ale chyba niczego nie pokazuje, lepiej byłoby chyba pokazać coś w kadrze na co "patrzy" bo chyba nie jest to szczyt w centrum u góry?
026 extra i chyba lepiej by było dla 025 jakbyś wykadrował niebo zostawiając podobnie jak na 026 tylko chmury i grań IMHO fotka od razu zyskuje.
pzdr
25,26,27 bardzo fajne.
dzięki myslidar za odwiedziny :)
sfw również, oraz za spostrzeżenia :)
Wiem, że szczegóły starych rowerów (w ogóle staroci) fajnie wychodzą na zdjęciach - ale chciałem tez pokazać rower jako element miasta, bo moim zdaniem jest on "bardziej" częścią Kopenhagi (i pewnie innych miast również) niż latarnie, czy ulice :)
Lornetka faktycznie patrzy na Mont Blank :)
Ale chciałem ją, a nie MG, uczynić głównym elementem zdjęcia - tak trochę przekornie, bo wiadomo, że jedzie się tam dla gór, a nie oglądać elementy wyposażenia stacji ;)
a co do 025 - mam jeszcze sporo zdjęć wykadrowanych tak jak 026, a chciałem pokazać ogrom przestrzeni, choć faktycznie mogłem wstawić inne zdjęcie (co niebawem uczynię).
Pozdrawiam Wszystkich!
Cześć.
Pierwsza seria zdjęć świetna oddająca klimat, ale to już chłopaki napisali:)
Bez ramek lepiej mi się ogląda Twoje prace, gratuluje oka;)
Pozdrawiam.
Bardzo fajne ujęcia, aż przyjemnie popatrzeć :)
Dzięki za odwiedziny
i miło, że się podobają :)
Tym bardziej, że te z okolic Mont Blanc robione były w, że tak powiem "turystyczny" sposób. Wiadomo jak to jest wyjeżdża się na górę kiedy się da (myśmy czekali 2 dni, aż ze względu na pogodę będzie możliwy wyjazd), o świcie nie ma mowy (jechaliśmy 1 wagonem, ale i tak zbyt późno). I tak cieszę się, że mogliśmy przeczekać chmury (ok. 1 godz.) bo inaczej nie było by w ogóle zdjęć. A o wyjściu na piechotę nie było mowy (bez sprzętu, przygotowania kondycyjnego - w końcu jechaliśmy do Prowansji a nie na Mont Blanc).
Następnym razem to już na pewno z tydzień albo dwa na MB i okolicę ;)
raczej ostatnia seria:
028
moje ulubione
029
030
kto znajdzie pole namiotowe?
031
Mont Blanc - to ta niepozorna kopuła w środku, z lewej strony widać ludzi na tarasie widokowym ;)
032
Po tym się przechodzi pomiędzy tarasami. Chmury były ok. godziny - oj, bałem się, że ani widoków, ani zdjęć nie będzie.
033
i Widmo Brockenu
28 z ostatnie serii również mi się podoba, 31 ma potencjał ale trochę mało ciekawie pokazane, punkt widokowy osobiście bym wyciął ,przyciąga za bardzo uwagę i jest w złym miejscu i trochę więcej nieba :grin:.
dzięki za odwiedziny i uwagi :)
a co do 31 - punkt widokowy miał pokazać skalę wielkości, nieba celowo nie pokazywałem zbyt wiele, aby wyeksponować góry :) Choć przyznam, iż przewalające się przez iglice chmury, gdyby były głównym tematem zdjęcia, nadały by efektownego dramatyzmu, a wtedy punkt widokowy były niepotrzebny :)
ale ciekaw jestem, ile osób woli wersję moją, a ile uwzględniając uwagi korafa? :)
Po wycięciu punktu widowiskowego otrzymamy zupełnie inne zdjęcie.IMHO takie jakich tysiące.[Zależy co chcemy zobaczyć lub pokazać.]Cytat:
a co do 31 -
Ja bym zostawił jak jest,zdecydowanie.