a czy ten ma w sobie funkcje makro - tam jest na boku taki złoty napis który tak wygląda jak makro ale nie jestem pewien
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
Wersja do druku
a czy ten ma w sobie funkcje makro - tam jest na boku taki złoty napis który tak wygląda jak makro ale nie jestem pewien
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
zloty napis to zapewne USM :) wiec nie ma macro, ale i tak lepiej kupic obiektyw macro a nie "macro" :) czyli taki ze skala 1:1
P13ka - to jest crop, tak?Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
MSZ ważki to jedne z mniej płochliwych latających owadów. Bardzo czesto nawet wystraszone po zrobieniu małego kółka w powietrzu siadają z powrotem w tym samym miejscu. A ja już stoję tam z aparatem :twisted:
Z tego co pamietam to najlepiej fotografowac owady zaraz z rana. Wtedy sa jeszcze bardziej "zaspane" :) i nie uciekaja tak bardzo. Przede wszystkim maja jednak wilgotne skrzydla i nim ich nie wysusza dobrze to i tak daleko nie poleca. Poza tym rano masz tez dobre swiatelko.Cytat:
Zamieszczone przez KOKO74
Pozdrawiam
Coronado
nie sugeruj się takimi napisami, to, że Tamron na co drugim szkle ma to napisane, nie znaczy, że ma funkcję makro, w wielu przypadkach Canonowskie tele lepiej zbliżają, niż te "niby z funkcją makro" Tamrony Sigmy czy inne takie...Cytat:
bo co to za makro 1:3,8????
chwyt reklamowy dla naiwnych
Cytat:
Zamieszczone przez Coronado
nie zaspane :) :) :)
tylko wolniej się ruszają, bo jest zimno, owady nie są stałocieplne, niektórzy maniacy makrofotografii potrafią przed sesją przetrzymać robala godzinę w lodówce ;)
Cytat:
kup sobie dobre tele, najlepiej z IS, rób zdjęcia z dystansu a potem kadruj, to najlepsze rozwiązanie...
dla mnie to cholernie płochliwe skurczybyki....Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Dzienki