wg mnie kolego masz zawalony system, format systemu albo spróbuj programów do optymalizacji kompa( glary ulites -chyba tak to się pisze), bo wina nie leży w lightroomie tylko w twoim kompie
Wersja do druku
wg mnie kolego masz zawalony system, format systemu albo spróbuj programów do optymalizacji kompa( glary ulites -chyba tak to się pisze), bo wina nie leży w lightroomie tylko w twoim kompie
AMMarshall zgadza się mam avasta. Co do trojanów trojanów itp to skanowąłem inic nie wykryło.
Airhead system 32 bity.
1982wojtek, też upatruje przyczyny w moim komputerze bo gdyby była to wina LR to problem by po zainstalowaniu zniknął.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Drugi wyraz trojan = wirus. brak edycji .. :(
IMHO problem leży po stronie systemu.
Kiedy ostatni raz robiłeś format dysku i instalacje systemu ?
Jeśli dużo instalujesz i odinstalowujesz programów to może być potrzebny format nawet co 6 miesięcy.
U mnie drzewiej taki dziwne problemy z aplikacjami (zawieszanie się, jakieś błędy/wyjątki lub po prostu samoczynne wyłączanie) powodował nadmiernie podkręcony procesor lub niestabilnie działająca pamięć (niekoniecznie uszkodzona czy przetaktowana - raczej "nielubiąca" się z daną płytą główną).
Toledo na tym komputerze format nie było robiony od nowości. Czyli jakieś 6 lat. Na dniach zrobię. Sądzisz ze to jest przyczyną?
Pobrałem glary ulites i zrobiłem wszystkie możliwe kroki za pomocą tego programu i nadal to samo.
Tu chyba jest odpowiedź :)
Ja mocno użytkuje komputer (testuje sobie wiele programów) i format robię co 6-12 miesięcy.
Czasami po kilku miesiącach używania widzę wyraźny spadek wydajności komputera.
Poświęcam jeden dzień i mam znów swojego "odrzutowca" w pełni sprawnego jak z fabryki :mrgreen:.
Witam
Moim zdaniem porządek w komputerze i odpowiednia ilość pamięci to przepis na dobre działanie tego i innego oprogramowania.
Niekoniecznie trzeba od razu stawiać system od nowa.
Ja używam Adobe Lightroom 3 od ponad pół roku i nie zanotowałem żadnych najmniejszych problemów, czego wszystkim także życzę.
Pozdrawiam Wojtek
Spróbuje zrobić format. Dam znać co i jak ..:)
Puki co dzięki wielkie za pomoc :)
Wg Marshall's Review ;) 2008, 2009, 2010, 2011 Avast to najgorszy z popularnych programów AV. Jest do **** po prostu i wg mnie masz w kompie jakąś dżumę. Zmień AV na np. Avirę dodaj do tego SpyBota, przeskanuj jednym i drugim, wylecz kompa, ciesz się życiem. :)
Chyba że system pirat, bez aktualizacji i ogólnie jedziesz na lewiźnie, to rzeczywiście nic tylko robić reinstalki systemu i softu co pół roku. I co pół roku na jakiś czas rakieta i spokój...
System legalny, avire miałem przed avastem.
Jutro będę miał czas to zrobię format, zainstaluje wszystko od początku i zobaczymy co będzie się działo. Na pewno napisze co i jak .. :)