Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Lightroom 3 samoczynnie się wyłącza

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Lightroom 3 samoczynnie się wyłącza

Mam problem z wyżej wymienionym programem. Zrobiłem import 150 klatek i przy obróbce Rawa albo wyskakuje komunikat z wysyłaniem błędu do centrali microsoftu, lub od razu się wyłącza. Komputer nie jest pierwszej młodości ale spróbowałem ściągnąć wersje próbną C1 i tam nawet przy wgraniu 500 Rawów nic się nie wyłącza. Miał ktoś podobną sytuacje? Co może pomóc?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jaki masz system operacyjny w komputerze? Napisz coś więcej o konfiguracji komputera.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Problem już się sam rozwiązał. Zainstalowałem ponownie program i puki co wszystko działa .. Dzięki Bolek za odzew

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Niestety problem został rozwiązany chwilowo. Znów jest to samo.
    System operacyjny XP prof. procesor 2,5 pamięć ram 1gb lub 512 nie pamiętam dokłądnie.
    Dysk 120 Gb na każdej partycji po około 5 Gb wolnego miejsca + drugi dysk 1TB (zewnętrzny).
    Co do samego problemu to początkowo myślałem że problem tkwi w tym że Raw jest duży i komp nie wyrabia. Jednak przy jpg który ma 200 kb dzieje się to samo. Zaraz po włączeniu program ładuje np tego jpg i się wyłączy jeżeli go nie przełączymy szybko do zakładki w której importujemy zdjęcia. Jeżeli przełączymy do develop to czasami wyskoczy komunikat a czasami od razu się wyłączy. Ponadto raz na jakiś czas daje się pracować normalnie, tzn obróbka nie jest błyskawiczna ale jako tako idzie obrobić zdjęcie.
    Nie wiem czy to istotne ale mam wgrane 3 swoje presety. Program kilkukrotnie instalowałem i nadal to samo.
    POMOCY

Domyślnie

Tu masz wymagania:

Intel® Pentium® 4 processor or equivalent
    Microsoft® Windows® XP with Service Pack 3; Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise (32 bit and 64 bit); or Windows 7 (32 bit and 64 bit)
    2GB of RAM
    1GB of available hard-disk space
    1,024x768 display
    CD-ROM drive

Chyba masz trochę mało pamięci.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ten nowy Lr (3,4) jest u mnie jakiś niestabilny - potrafi się zawiesić przy eksporcie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał Awatar 1982wojtek

Domyślnie

podczas pracy na lightroom odłącz internet na próbę masz może zawalony system jakimiś głupotami i obciąża ci system żeby to sprawdzić to kombinacja klawiszy ctrl+alt+delete w menadżerze urządzeń pokazuje ci obciążenie procesora i pamięci
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    spóbuj pozamykać wszystkie programy w tle
    Ostatnio edytowane przez 1982wojtek ; 08-05-2011 o 20:51 Powód: Automerged Doublepost
    wszystko znaczy NIC!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wyłączyłem wszystkie programy działające w tle, antywirusa itp i wydajność kształtuje się tak:
    -Przed wyłączeniem (włączone wszystkie programy typu antywirus gg, skype) użycie procesora 10-20 % Pamięć w granicach 800MB/1250 MB.
    -Po wyłączeniu procesor pracował na poziomie 2-10% a pamięć spadła do około 230MB.
    Nie włączając żadnych programów odpaliłem LR3 i wydajność procesora falowała od 20% do 100% a pamięć z tych 230MB wzrosła do 300Mb i LR się wyłączył.
    Jakieś pomysły? Ja mam chyba tylko jeden:
    Pora chyba kasę na nowe szkło przeznaczyć na części do komputera.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

A inne programy na Twoim kompie normalnie działają?
    Jakiś trojan, malware, wirus nie wchodzi w grę?

Jakiego masz tego AV? Może Avast?
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a masz windows 32 czy 64-bitowy? wydaje mi się, że 32-bitowy jakoś lepiej chodzi na starszym sprzęcie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów