Jeśli już miałbym przycinać to zdjęcie to zrobiłbym to tak:
Wersja do druku
Jeśli już miałbym przycinać to zdjęcie to zrobiłbym to tak:
fajowo skorzystam z pomysłu jeśli można.
Cała przyjemność po mojej stronie! :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Kolego ale to oczywiście nie jest jedyne moje zdjęcie - portret, które zrobiłem. Pewnie ok 3500 i we wszelakich możliwych pozach, to nie jest mój pierwszy. Pewnie wielu powie to mało i z poziomu ich punktu widzenia będzie to prawda.
Pewnie znalazł bym kilka takich portretów które się podobają
a ten się podoba co poniektórym ...
fotka była robiona dość niedbale i bez światła jedynie mocna żarówka "fotograficzna" w domu i nie pozowana za specjalnie takie foto na kanapie mam jeszcze co najmniej 1 dobre ujęcie z tej "sesji" ...
Za to dziękuje Smacznemu za kadrowanie i to jest człowiek z najwartościowszą odpowiedzią wydobył z tego zdjęcia to co ja w nim widziałem choć nie wydobyłem może się trochę bałem ...zbyt odważnych cięć...choć bebop zsyntetyzował wcześniejsze uwagi innych i też mu dziękuje.
Chciałem zobaczyć jak ludzie zareagują na foty robione z Zeisa 80 2,8 siX (średni format soczewy jak talerze - moc) bo to szkło daje taki materiał że szok...
oto kolejny przykłed (aha wiem, wiem za obróbkę też zaraz oberwę)
i nowe zdięcie do commentu... cdn..
to tak po tych 'achach' i 'ochach': dziwnie ten kadr wygląda. niech mi tylko nikt nie mówi, że ja ciasnych kadrów nie lubię. ;-) bo lubię, ale razi mnie tak obcięta broda czyli dół i ręka tak ni w pięć ni w dziewięć. inaczej ułożona ręka, np. broda oparta o rękę i byłoby lepiej. przy takim cięciu.Cytat:
Zamieszczone przez Smaczny
Nowe ..... może się ktoś zainteresuje ...
iso 1600 1/100 ? f=2,8 mało zbajerowane...
iso 400 1/100 f=2.0 mało zbajerowane...
banalne fajerwerki z Gdańska .. w/g wskazań 2-2,5s f8-11 iso 100 zbajerowane
dziękuje za komment
Palmiarnia :-P
(żartuję, ale tak niedawno ktoś określił moje fajerwerki na p.r.f.c ;-) )
no kurcze robi wrażenie.. zwłaszcza ryby... co to jest koło pyska pierwszej?
chyba jej dziecko
myślałem przez chwile że kropla wody na szybie(w której zrobiła się soczewka) ale na to byś sobie nie pozwolił...