Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 218

Wątek: [popmart] moja galeria

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie [popmart] moja galeria

oto moje boje z portretem:
    jest to pierwsza wystawiona praca w galerii prosze o litość ...

Domyślnie

Bardzo mi się podoba. Nie jest doskonała technicznie, to jest po prostu dobry portret. Może właśnie dzięki tej niedoskonałości mnie zauroczył

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Podoba mi się naturalność tego portretu, ale ten kadr... razi mnie to ucięcie z lewej strony.

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Portret dobry, podoba mi sie ...ale podobnie jak przedpiszca nie moge zrozumiec tego odwaznego ciecia ...masz moze z innym kadrem?

Domyślnie

Taki kadr cały, taki zamysł, mam też podobne w całym kadrze ale to jakoś mi sie spodobało .. takie wyjście poza...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 16-12-2005 o 22:38

Domyślnie

Za płaskie.Kadrowanie zbyt nachalne z lewej storny lub zbyt delikatne. Tak jak jest mie nie podchodzi. W portrecie wazne jest swiatlo. To tutaj to jest raczej slabe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Za płaskie.Kadrowanie zbyt nachalne z lewej storny lub zbyt delikatne. Tak jak jest mie nie podchodzi. W portrecie wazne jest swiatlo. To tutaj to jest raczej slabe.

swiatło faktycznie było słabe, portret robiony w pokoju tak poprostu na fotelu....

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

popmart, w skrócie i mam nadzieję konkretnie:
    - kadr (ja sobie to tłumaczę jak w filmie: jeżeli jakiś element się pojawia to ma zagrać, inaczej jest zbędny) - albo pokazujesz tą rękę albo nie. jeżeli nie to pytanie czy ułożenie drugiej ręki jest ok. to taki układ dla mnie gra gdy są*obie - inaczej robi Ci się parę elementów pionowych i nic czym mógłbyś skontrować w poziomie.
    - kolor skóry - może to kwestia oświetlenia ale więcej światła i make-up'u trochę by to uratowało. a może zmień WB i będzie lepiej?
    - białka oczu zaczerwienione - prosty patent na zmęczone oczy i uzyskiwanie białych kontrastowych białek to np. krople Visine [i po reklamie]
    - oświetlenie - Piotrek Ci już temat rzekę zasygnalizował
    - nieco krzywo - modelka wygląda jakby miała asymetrię twarzy, a to tylko krzywo cyknięte. dosłownie kilka stopni.
    - na prawym (czyli lewym modelki) policzku - pośrodku przy dłoni - jest brzydki cień - wygląda jak kawałek plastra? w każdym razie u mnie tak to widać. łatwe do usunięcia w PS.
    a poza tym ok, walcz dalej. pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Domyślnie

thx za rady

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Taki kadr cały, taki zamysł, mam też podobne w całym kadrze ale to jakoś mi sie spodobało .. takie wyjście poza...

Moze sprobuj najpierw zrobic zdjecie standardowe, z oklepanymi kadrami, nawet legitymacyjne - pokaz takie jako swoje pierwsze.
    I dopiero jak takie wyjdzie ci poprawnie to idz pod prad i kombinuj zdjecia "jakie ci sie podobaja" z "wyjsciami poza".

Bo tak od tylu to wiesz... prawie tak jakbys nauke jazdy samochodem zaczynal od Formuly 1 "bo tak ci sie podoba" ... a podstawy przeciez jakies trzeba miec?

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów