To ci podpowiem: servo.Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
To ci podpowiem: servo.Cytat:
Tomasz: a jeśli routlaw robi tylko statyczne portrety?
Ja nie mówię, że 20d jest niepotrzebne. Tylko, że może nie każdemu....
Mi (fotografia kreacyjna) 300d by wystarczyło
(dobra, wolałbym 5d, ale ciągle 6-ki w totka nie mogę trafić. :) )
full servo, duzo lepsze iso800, normalna obsluga wyboru trybu pomiaru swiatlaCytat:
Powinienem poszukać info co to jest to servo, wiec nie bede tutaj pytał no chyba że sam z siebie napiszesz w jednym zdaniu co to jest?Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Co robie można zobaczyć w mojej galeryjce (moje wypociny) w stopceCytat:
Zamieszczone przez adamek
sie czepili tego servo... chyba bede musiał poszukać wiedzy na ten temat..Cytat:
Zamieszczone przez tpop
No teraz to kożystam z góra 400 bo powyżej straszne szumy...Cytat:
Zamieszczone przez tpop
w 300d jest nienormalna?Cytat:
Zamieszczone przez tpop
tpop:
No kurcze uwierz, że nie każdemu iso 800 i full servo nie jest potrzebne. :)
no przeciez Routlaw sam pisze ze z iso800 nie korzysta tylko dlatego ze szumy sa dla niego nie do zaakceptowania. Czytajmy ze zrozumieniem.Cytat:
Zamieszczone przez adamek
a przejdz w tryb M i ustaw "punktowy" ;)Cytat:
servo to ciągle ostrzenie. Trzymasz spust do polowy a AF caly czas pracuje. Przydaje sie do fotografowania szybko poruszjacych sie obiektow.Cytat:
Routlaw: Pomyśl co Cię bardziej ogranicza - nic nie napisałeś o tym, dlaczego zastanawiasz się nad zmianą jednego czy drugiego. Masz w zasadzie zoomy pokrywające cały zakres, do tego sporo fajnych stałek M42, body też zdjęcia robi. Pomyśl zatem: czy nie przeszkadza Ci plastikowość kita? Czy nie chciałbyś zamiast M42 jednego porządnego tele? Czy jesteś zadowolony z AF w Sigmie? Czy nie korcą Cię mniejsze szumy w nowych body Canona? Itp. itd...
Napisał! :)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Cytat: