20d dobry wybór. Mam taki aparat (też jest na aukcji:). Podoba mi się, że ktoś świadomie kupuje sprzęt foto. Mała tylko uwaga: 20d robi 3,5 klatki na sekundę a nie 5 : )- co może podobać Ci się mniej.
Wersja do druku
20d dobry wybór. Mam taki aparat (też jest na aukcji:). Podoba mi się, że ktoś świadomie kupuje sprzęt foto. Mała tylko uwaga: 20d robi 3,5 klatki na sekundę a nie 5 : )- co może podobać Ci się mniej.
Ekhem... :roll: wg. wszelkich specyfikacji tryb seryjny to 5kl/s
Specyfikacja aparatu Canon EOS 20D
Pozdrówka!
To 10D robi 3 kl/sek maks. do 9 zdjęć w serii.
3.5 w ai servo gdzieśtam internet mówi, pewnie stąd zamieszanie
panowie i panie mam aparat
body 20d 15k przebieg 600 ziko z hakiem, ale jeszcze trochę drżę po aukcji, proszę upewnijcie mnie w wyborze, tak na forum windsurfingowym mnie koledzy wspierali, bo czaiłem się miesiącami na kupno sprzętu ;/
A na te 15k przebiegu to jakiś papier jest?
karta pokazuje ;)
a poważnie 20d ma migawkę na 50 tyś. zdjęć natomiast 30d na 100 tyś. więc różnica nie jest tylko w wyświetlaczu
Ja słyszałem (czytałem m.in. gdzieś w postach na tym forum) że 20d też ma na 100... (nie, nie mogę tego podeprzeć linkami ani źródłem).
20d fajny aparat, polecam ; d Co do trybu seryjnego, to owszem, jest 5 klatek, ale imo dość szybko się zapycha i znacząco zwalnia. Chociaż możliwe że z lepszą kartą szedłby dłużej.
600 ziko z hakiem nieźle, ja swój kupiłem chyba za trochę ponad 700, ale to było niedługo przed wakacjami i ceny dość znacząco rosły.
Też uważam że 30d to zbędny bajer ; ]
Pozdrawiam i gratuluję zakupu!
szuler, tylko pamiętaj o tym, że dosyć często migawka wytrzymuje więcej ile producent zaleca ;)
lub dużo dużo mniej chyba najczęściej w 40d tak bywa
mimo wszystko więcej od 50 tyś. jest gorsze niż więcej od 100tyś. ;)
Z tym 40d to podobno jakaś "czarna seria" była, padały między 10 a 20 tys...