bezpowrotnie jak u kundery :wink:Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
jestes pewny z tym zoomem?? mi sie wydaje, ze jak sie podniesie lampe, to automatycznie ustawia sie zoom 24mm...
Wersja do druku
bezpowrotnie jak u kundery :wink:Cytat:
jestes pewny z tym zoomem?? mi sie wydaje, ze jak sie podniesie lampe, to automatycznie ustawia sie zoom 24mm...
O właśnie - i to się zgadza z tym co ja zapamiętałem z instrukcji do tej lampy. Chodzi o błysk wyzwalany przez naciśniecie Pilota w 580EX.Cytat:
No to co? Jak jest na wprost to tez sie automatycznie ustawia na tyle ile masz z obiektywu. Tyle, ze to sa lampy z manualem. Mozna i w jednej i w drugiej wymusic konkretne ustawienie zarowno przy blysku na wprost jak i z podniesionym palnikiem (no chyba ze dopiszemy 580'tce w zaletach nad 430 ze pozwala na sterowanie palnikiem w pionie :D).Cytat:
Zamieszczone przez beachcomber
moja 420 ex błysneła 6 razy w trybie "portret" dłużej nie trzymałem..bez żadnej korektyCytat:
Zamieszczone przez tadek
Tryb "portret" jest podobny do AV, czyli generalnie malo wymagajacy jesli chodzi o ilosc energii z lampy. Lepiej sprawdz w ciemnym pokoju (dwie/trzy zarowki bez slonca) w manualu iso400-800 f/5.6 1/60 na wprost i od sufitu.
no to sprawdzam: tryp M, iso400, f/5.6 1/60 ,od sufitu, pokój 50m kw. zarowka 40W, przy czwartej klatce zadyszka.. ale ile sie takich ujęć robi..?Cytat:
pozdrawiam
czy ma na to wszystko też rodzaj zasilania?? tzn mam na mysli ładowanie po kolejnych błyskach z aku-paluszków lub z zewnętrznego zasilania dedykowanego do lamp??
z trego co pamiętam to ustawia 50mm, ale jak pisał KuchateK, można to łatwo zmienić w manualuCytat:
Zamieszczone przez beachcomber
No tak, o ile dobrze pamiętam (tylko nie wiem czy nie mieszam z Sigmą, której instrukcję też czytałem), że z NiMH ładuje około 2x krócej niż z alkalicznych. Pewnie z porządnego aku zewnętrznego będzie jeszcze krócej.Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Konkretnie by wszyscy dobrze zrozumieli :) Zoom mozna ustawic manualnie. Niezaleznie od reszty. Nie wyklucza to automatycznego dozowania mocy i e-ttl'a (II).Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman