wiatm!
od niedawna posiadam lampe 430ex, jest to moja pierwsza zewnetrzna lampa blyskowa, tak wiec mam male doswiadczenie w tej dziedzinie. nie mam mozliwosci porowniania jej z innymi, stad moje pytanie do forumowiczow posiadajacych ta lampe. czy jestescie w stanie zrobic serie (powiedzmy kolo 5 zdjec, wszystkie z blyskiem) mi to jakos srednio wychodzi... warunki sa takie: eos 350d, iso 400, f5,6,szeroki kat,tryb M, naladowane akumulatory sanyo 2500, ciemny pokoj (powiedzmy 2 zarowki 60W). jak kieruje lampe prosto to wszystko jest ok, jak zaczynam odbijac od sufitu to sie robi problem - blyska przy pierwszym, czesto przy drugim zdjeciu, pozniej lapie tak co drugie albo nawet gubi po 2 klatki.....![]()
kumam, ze odbijac od sufitu nie dziala zoom lampy, i pewnie musi blysnac mocniej, ale wydaje mi sie, ze lampa zewnetrzna powinna byc w stanie naswietlic dobre kilka klatek pod rzad.
napiszcie mi prosze czy tez tak macie ze swoimi lampami czy moze moj egzemplarz jest wadliwy.... a moze to wina baterii??