Bardzo dobry sprzęt zakupiłeś. Jedynie powinieneś zmienić jak najszybciej przebieg migawki, a efekty swojej pracy pokazać na forum. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Bardzo dobry sprzęt zakupiłeś. Jedynie powinieneś zmienić jak najszybciej przebieg migawki, a efekty swojej pracy pokazać na forum. Pozdrawiam.
Może powinieneś jeszcze dokupić jakąś torbę lub plecak? ;-)))
brakuje szerokości do krajobrazów
dzieki wielkie za podniesienie na duchu :) narazie nic nie będe zmieniał. Dodam jeszcze ze przebieg aparatu to pewnie jakieś 500 zdjęć, plecaczek jest :) no cóż trzeba zacząć focić :P
Też uważam, że zakupiłeś świetny zestaw.
Chyba tylko filtrów Ci brakuje do szczęścia.
Za rok może pomyślisz o jakichś zmianach, czy uzupełnieniach, ale teraz tylko ciesz się znakomitym sprzętem.
I broń boże nie szukaj FF/BF 2 mm, jak ostatnio to robił nasz inny kolega. :mrgreen:
Pozdrówka
[QUOTE=bebesky;874566];)
24-105 na jakąś stałkę :)
przecież stałkę już ma
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a poważnie fajny zestaw, ciesz się nim i przypadkiem nie zaczynaj focić kart testowych.
P.S. jestem za edycją postów!
Myślę że bardzo szybko zauważysz brak szerokiego kąta. Ja miałem wcześniej sgmę 17-70 nie miałem problemu z kadrem gdy zamieniłem ją własnie na 24-105 okazało się że te kilka milimetrów róznicy w ogniskowych to szalona strata. Najbardziej dało się to odczuć w pomieszczeniach. Zaradziałem na to świetnym Canonikiem 10-22.
Dokup statyw i blendę, spokojnie się przydadzą.
A po co ?
co to jest cimciang ?
nie no to raczej nie :P kwiatuszki, pajączki, zdjęcia nocne, parku itp.
Nie no filterki są w zestawie na obiektywach Hoya HD bodajże
Statyw mam z wcześniejszego aparatu a blenda to rozumiem na lampę błyskową ?