na 4 chcialem zlapac af tylko na tego jednego kwiatka, a z tego co widze to ten brak sotrosci to wyniknal z konwersji z uploadu.
dzieki za komentarz i czekam na kolejne wskazowki:)
Wersja do druku
na 4 chcialem zlapac af tylko na tego jednego kwiatka, a z tego co widze to ten brak sotrosci to wyniknal z konwersji z uploadu.
dzieki za komentarz i czekam na kolejne wskazowki:)
no to moze cos ze szkockiej zimy:)
12.
13.
14.
15.
16.
hmmmm.... albo moje zdjecia sie nikomu nie podobaja albo jest taka tragedia ze nie ma co ratowac;p:)
nie szukaj dziury w całym, najlepszym nauczycielem jest autokrytycyzm, ja mógłbym ci powiedzieć, że czasami utniesz kawałek kwiatka, pajączkowi pupę, tu i ówdzie kawał drzewa, czasami czegoś innego tak, że nie mieści się w kadrze w całości a innym razem chcesz ogarnąć wszystko i nie widać co dokładnie cię zainteresowało w danym landszafcie. ot co mogę powiedzieć. strasznie lubisz spokój - słuchać jak trawa rośnie. ustrzel jakiegoś psa, ludzia, coś w ruchu.
poza tym to zapewne nie mam więcej doświadczenia od ciebie i tacy ludzie lubią najbardziej mędrkować.
fotografuj coś co się budzi, zasypia, rodzi, umiera,przyspiesza, zwalnia.
widzisz chyba jest tak aj napisales, spedzam duzo czasu nad fotografia ktora mnie uspokaja, wycisza:) lubie bardzo lono natury i tak znajduje swoj spokoj :)
niedawno zakupilem 5d mk1 w super stanie wiec niedlugo w kolejny dzien wolnego sie gdzies wybiore:)
z gory dzieki za odpwoiedz:) zdrawki
17 18 19 20 21 22 23 24 !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
25
Mi najbardziej podoba się pierwsze zdjęcie w tym wątku, takie zielone, bez numeru. Ta numeracja jest konieczna jak jest więcej niż 3 fotki :)
Kadry fajne, ale jak juz ktos napisał przydałoby sie ciekawe, niepłaskie światło w niektórych ujęciach. Nie będę sie wymądrzał bo sam raczkuje w makro, a raczej w karkołomnych próbach jego technicznej realizacji, więc i tak chylę czoła.