Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: [waldit2t] moje pierwsze wypociny

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja
    najwazniejsze to miec pasje....

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja
    Ostatnio edytowane przez waldit2t ; 08-08-2010 o 20:40 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

hmmm chyba nikomu sie nie podobaja....z reszta zero komentarzy samo o sobie swiadczy

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

wg mnie przyjemne fotki ale jestem amatorem i się nie znam. Micles pewnie znajdzie mase szczegółów które trzeba poprawić, jest w tym mistrzem a tu ma macro wiec na pewno sie czegoś doszuka . Nikt się nie odzywa bo każdy zainteresował sie battlem z siergiuszem)

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

heh no cos w tej bitwie chyba jest ;p co prawda ja tez jestem poczatkujacym i dlatego krytyka jest mile widziana w szczegolnosci doswiadczonych osob, w koncu kazdy uczy sie na bledach

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam, z góry zaznaczam, że to co napiszę poniżej ma być krytyką konstruktywną, która może zdopinguje Cię do pracy i zaowocuje czymś ciekawszym.
    Po pierwsze na Twoim miejscu na początku starannie wyselekcjonowałbym kilka najlepszych zdjęć - na początek na przykład 3 sztuki, bo taka duża seria mnie zniechęca do oglądania i komentowania, po drugie ponumerowałbym je, tak, żeby potem przy ocenianiu odwoływać się do konkretnego - bo tak to jak? Tyle ze spraw organizacyjnych :P Na razie nie wyłowiłem z dotychczasowych zdjęć żadnego konkretnego, ale rady jakie Ci mogę dać, to: trochę pomyśleć nad kompozycją, poszukać ciekawego światła, nie "ucinać" owadom głów czy skrzydeł, starać się je pokazać w sposób ciekawy. Spróbować różnych głębi, statywu też i trochę mniejszą obróbkę stosować - w końcu natura sama w sobie jest często wystarczająco ładna. Spróbuj też wstać kiedyś bardzo rano i przejść się na łąkę. Polecam Ci stronę Juzy: http://juzaphoto.com/eng/index.htm, znajdziesz tam też forum, na którym ludzie wrzucają niezłe fotografie, można sporo podpatrzeć, a również zdjęcia i artykuły samego autora, który jest świetny w tym co robi - pooglądaj galerie.

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie numerujesz zdjęć i dlatego ludziom się nie chce komentować bo nie ma jak się odnieść do konkretnego zdjęcia.
    Ja się odniosę do łatwo identyfikowalnych, mianowicie:
    - pająk ucięty niestety w sposób dyskwalifikujący
    - zachody przyjemne ale zluzuj troszkę z nasyceniem kolorów
    - przedostatnie jest fajne - takie trochę abstrakcyjne ale miłe w odbiorze

Uwaga ogólna - zdjęciom makro brakuje fajnego oświetlenia, co sprawia, że mimo udanych kadrów stają się nieciekawe.

Walcz dalej, poluj na dobre miękkie popołudniowe lub poranne światło, na ładne tło (analizuj każde zdjęcie pod kątem tła) i ćwicz cierpliwość, bo przy makro jest niezbędna :-)
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

no i pora na kolejne zdjatka dawno nic nie dodawalem wiec wiosennie zcaynamy nowy sezon w szkocji. milego ogladania 1 !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    2 3 4 5 6 7 8 9 !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez waldit2t ; 07-03-2011 o 16:29 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

a teraz dwa zdjecia z okolic
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    10
    11
    Ostatnio edytowane przez waldit2t ; 07-03-2011 o 18:33 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

4 i to pomiędzy 9 a 10 (coś się tam złego stało z numeracją) są ładne, tylko troszkę im brakuje ostrości.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów