No to mnie teraz zaniepokoiłeś. Nie wiem ja lecę do Anglii na mecz Manchesteru United czyli na Old Trafford więc nie wiem czy w Anglii są takie zakazy będę czytał w internecie coś na ten temat. No i myślę, że jak na sam początek pobawię się Av i Tv.
Wersja do druku
Canon 450D, obiektyw 17-40L. Oby tylko szyba była czysta! Zbliżałem obiektyw do szyby uważając na reflesy i strzelałem jedno po drugim. Drugi sposób z filtrem. Tym filtrem były moje okulary przeciwsłoneczne firmy "Goggle" zaopatrzone w rodzaj filtra polaryzacyjnego. Rezultaty - znakomite, chmury przez okulary wyszły rewlacyjnie. Stadiony to nie mój obszar :).
Powodzenia, swnw.
Ja bym wolał oglądać mecz niż tracic cenne sekundy z tych 90sciu na byle jakie pstryki. A nie oszukujmy się, cudów nie zrobisz skoro nie robiłeś nigdy. Lepiej poćwicz na okręgówce albo coś.
A co do używania lustrzanki to wejdź sobie na stronę klubu i po prostu przeczytaj regulamin. Myślę, że tam wszystko znajdziesz.
Ja akurat mam niekiedy możliwość focenia II-giej ligii dosłownie zza bramki to powiem Ci że liczy się refleks, szybki AF i długa lufa. O ile na siatkówkę to można sobie pójść z 70-200 to tutaj przydają się dwa body. Jeden z takim 70-200 a na drugim coś naprawdę dużego 400-500.
A próbowałeś zrobić takie zdjęcie z użyciem polara przez szybę w samolocie ?
Takie szyby zrobione są z plastiku. Spróbuj zrobić zdjęcie przez przezroczystą plastikową "szybkę".
Efekt polara będzie taki że na zdjęciu pojawią się różne fajne kolory (np. niebieski i fioletowy) w postaci szerszych lub węższych nieregularnych pasów.
Takie jest moje doświadczenie, mogę się mylić.
Pozdrawiam