Formalnie to jakoś nie bardzo.
Wersja do druku
Nawet bardzo nie bardzo ;]
Jak ty sobie wyobrażasz , ze ktoś obcy wystawi papier a ty byś się za niego podpisał ;]
Wiesz ja w dobre wierze kupilem obiektyw. A to ze faktura z innego sklepu a pieczatka na gwarancji kogoś innego to podobno tylko przeoczenie
Mają mi na gwarancji europejskiej dodac pieczątke konkretnego punktu ktory taki obiketyw mi sprzedał.
mam nadzieje ze to załatwi temat.
He. Ja miałem inny, ale podobny numer. Bo paragon podczepiony do gwarancji był z innej firmy, niż pieczątka na gwarancji. Dlatego, że wystawiający paragon był pośrednikiem. Niemcy przy naprawie gwarancyjnej nie robili problemów.
A czy to przypadkiem nie jest tak, że na tego typu sprzęt sprzedawca jest zobowiązany dać 2 lata gwarancji ? (Oczywiście co innego sprzedawca, a co innego producent)
Niezgodność towaru z umową wynosi 2 lata (nie dotyczy zakupu dla firm), odpowiada sprzedawca. Gwarancja jest dobrowolną odpowiedzialnością producenta/importera/sprzedawcy etc. względem nabywcy (może, ale nie musi wyłączyć odpowiedzialność przy zakupie przez firmę, czas obowiązywania określa gwarant, nie musi być w ogóle udzielona).
Lepiej bym tego nie ujął :)
Wada może być, ale nie musi, jednym z elementów niezgodności towaru z umową. Towar np: może nie posiadać cechy, właściwości etc. o jakiej zapewniał producent/sprzedawca itd. co oznacza, iż nie jest on zgodny z umową. W przypadku stwierdzenia niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona w chwili wydania. Nie oznacza to, że towar musiał być niezgodny z umowa w chwili wydania a jedynie takie domniemanie przyjął ustawodawca.