Witam
Miałem kiedyś to samo z 40d.
Problem wystepował tylko przy użyciu lampy i nie zawsze.
Okazało si, że problemem była migawka.
Po wymianie wszystko wróciło do normy.
Wersja do druku
Witam
Miałem kiedyś to samo z 40d.
Problem wystepował tylko przy użyciu lampy i nie zawsze.
Okazało si, że problemem była migawka.
Po wymianie wszystko wróciło do normy.
Jak wyżej. Miałem takie czarne fragmenty przy krótszych czasach rzędu 1/2000-8000. Aparat wrócił z Żytniej z wymienioną migawką cały i zdrowy.
Tyle że problem występuje tylko kiedy robiłem zdjęcia w poziomie, przy zdjęciach w pionie wszystko było ok, a teraz coś sie w ogóle stało z lustrem bo nie chce ani opadać ani iść w góre ;/ (nie jest zablokowane) Dzwoniłem na Żytnią zapytać o orientacyjne koszty wymiany mechanizmu lustra (niekoniecznie całego mirror boxa) ale niczegokonkretnego sie nie dowiedziałem. Wie ktoś może ile to może kosztować?
PS. napisali żeby nie wysyłać wszystkiego tzn że jak wyśle samo body bez aku, paska, muszli oczej i oczywiście bez karty to sie coś stanie? (wiadomo jak to w serwisach czasem coś lubi "zginąć")[/QUOTE]
Wyślij "gołe" body.Pozdrawiam
Witam - u mnie ten sam problem jak u adamx25 - tak samo to wygląda - i też nie zawsze, i tylko w pionie - no i też w 5 mkI - kto wie ile teraz Żytnia kasuje za taką naprawę ? Z góry dzięki za odpowiedź :)
jeżeli masz mniej niż 150000 zdjęć przebiegu - nawet jak nie masz dokumentów to wymiana migawki jest bezpłatna
wiek aparatu nie ma znaczenia
także wysyłka w obie strony w takiej sytuacji nic nie kosztuje - musisz poszukać na stronie CSI jak dostarczyć
bezpłatnie sprzęt kurierem
w 5d wymiana migawki przy przebiegu nie przekraczającym 100tys klapnięć i oczywiście tylko jeśli jest to jego pierwsza migawka, w 5d mk2 150tys
Jaka jest cena wymiany migawki w 5D Mark I?
Marek, kontaktowałeś się z Tadeuszem Cytulskim (602 282 480)? Chyba najlepszy serwisant foto w Bydzi.