Ja bym sie bardziej martwil tym, ze modelka niedoswietlona...
Wersja do druku
Ja bym sie bardziej martwil tym, ze modelka niedoswietlona...
Tu chyba chodzi o przebarwienia skóry na ramieniu i twarzy, albo co innego czego my już nie widzimy.
problem jest w tym, że na tym zdjęciu nic nie widać, a nie można podać linka do większego formatu "regulamin forum" - chore
Te 'ciapki' przynajmniej wg mnie to te na brodzie i prawej piersi modelki.
A jeśli właśnie o nie chodzi, to śmiem przypuszczać że to odblaski od tegoż to wyżej wspomnianego 'błota'.
Innych 'ciapków' nie widzę.
pzdr
a może Tobie czytanie ze zrozumieniem się kłania? czy ja "psiocze" na body czy na swoją niewiedze?
żenada:/
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dzięki te błoto to woda niby była no ale nie dziwie się że tak to wygląda;) będe na to patrzyła lecz już pokazałam to fotografowi w całej rozdzielczości i zostałam pokierowana że na niektóre ustawienia trzeba uważać:)
odnośnie innych wypowiedzi, nie zależy to od ps'a zdjęcie jest praktycznie nie ruszone a na dodatek przed poprawką wygląda gorzej;)
dzięki wam za odpowiedzi a odnośnie oświetlenia z czasem naucze się tego:) przynajmniej mam taki zamiar:)
Witam
A mi się wydaje że żenadą jest wieżdżanie na zdecydowanie bardziej doświadczonego użytkownika niż Ty.
A możesz mi pwiedzieć o jakich ustawieniach mówił fotograf?? bo na szum z tego co się orientuje wpływa tylko ISO.
Obawiam się że właśnie chodzi o to żeby podszkolić się w ps'ie i zacząć go używać:).
Pozdrawam
Ja proponuję albo link ( nie wstawienie, bo zasady forum ) do większego zdjęcia ( sporo ), albo chociaż zakreślenie, choćby i w paint'cie, tych "ciapek".
Inaczej to sobie możemy wróżyć z fusów. Na zdjęciu w tej postaci nie widać nic "nienormalnego".
a poza tym dzięki za odpowiedzi:)
Już nie widzę sensu wrzucania zdjęcia do wątku skoro wszystko się wyjaśniło i tak jak napisałeś główną przyczyną było źle ustawione ISO ale już ściągam książkę i biorę się także za czytanie instrukcji obsługi, tam jest sporo ciekawych rzeczy napisanych:) Za szybko chciałam efektów:)
Witaj.
Jeśli chodzi o ps'a to Ja go używam tylko do poprawek lokalnych takich jak np: stempel. Bo globalnie zdjęcie obrabiam('łem jak miałem aparat:P) w Lightroomie. Z mjej strony mogę Tobie zaproponować robienie fotek w RAW'ie(a dlaczego? przeczytaj artykuły Janusza Body masa informacji i wiedzy). Poza tym na twoim zdjęciu modelka jest niedoświetlona, jak niemasz zewnętrznej lampy to możesz użyć jakiejś blendy albo spróbować innego kadru tak żebyś światło miała za plecami.
Pozdrawiam