Nie trzeba jak masz jeden. Zalicza sie wtedy do rzeczy osobistych i nie musi byc zglaszany przy wyjezdzie.Cytat:
Zamieszczone przez sal
Wersja do druku
Nie trzeba jak masz jeden. Zalicza sie wtedy do rzeczy osobistych i nie musi byc zglaszany przy wyjezdzie.Cytat:
Zamieszczone przez sal
??Latam od 1.5 roku. Poniedzialek-Piatek. Kazdy tydzien. Nigdy, pies z kulawa noga sie nie zainteresowal tym co mam w plecaku. Nie widzialem, zeby pasazerowie z Zurichu byli jakos inaczej traktowani pod tym wzgledem.Cytat:
Zamieszczone przez sal
Gwarancja to moj problem. Ja tylko sprawdzam ceny, rozwazam opcje.
pozdrawiam,
Marcin
Nie uprzedziles pytania ;-) Pracuje w miedzynarodowej firmie. W zasadzie non stop w podrozy. Jest duza szana ze kiedys mnie rzuci do szwajcarii takze, jako ze tam centrala Europejska. Tylko sprawdzam cenniki.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
dzieki za info o cenie
Marcin
Jak bedzie mial dokumenty od celnikow, ze przy wyjezdzie z kraju go mial to no problem, a jak nie to bedzie trzeba zaplacic ...Cytat:
Zamieszczone przez sal
Trochę niższe niż ceny CPS w Eschenmoserze (już mi tam nawet zaproponowali kartę upoważniającą do zakupów w cenach "dla zawodowców"). Tyle że cena CPS jest chyba stała dla całej Szwajcarii, a marża w sklepie poniżej jest chyba gdzieś na poziomie VATu (7%) - i wyszło by w zasadzie na to samo.Cytat:
Zamieszczone przez sal
Namiary sklepu są na http://fr.canon.ch/where_to_buy/cpip/index.asp - Photo Grancy, Lausanne. 5 min. od stacji CFF - z zakupem, szybkim sprawdzeniem jedynki, negocjacją upustu za 10D itp. wyrobiłem się między dwoma RegioExpressami (1h) :mrgreen:
Ciekawe ile razy sie spotkalismy w samolocie w takim razie :) Niestety sporo lotow z Zurichu napotyka na celnikow, ze wzgledu na 'przesiadkowosc' z lotow transatlantyckich.Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
To wlasnie mialem na mysli.Cytat:
Zamieszczone przez yasin
I nie zainteresuje się... do pierwszego razu, gdy będziesz miał pecha. Miej to na uwadze - znam trochę takich kozaków, którzy wozili sprzętu na pęczki. W 99% nikt się nimi rzeczywiście nie interesował :)Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
Podstawa prawna? Oczywiscie w kontekscie naszych dyskusji o clach, czyli Urzedzie Celnym.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
W Niemczech mozna kupic za podobna, a nawet nizsza cene:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
http://www.idealo.de/preisvergleich/...ct/112925.html