Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Zakupy w Szwajcarii - ceny, cło, podatki itp.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie Zakupy w Szwajcarii - ceny, cło, podatki itp.

Muflonie,

Bo Ty kupowales w Szwajcaryi 1D z polki w sklepie.
    Czy mozna wiedziec ile zaplaciles?? Zgaduje, ze nie kupowales w najdrozszym sklepie w okolicy. Z racji "myslenia" o 5D w perspektywie paru miesiecy/pol roku, chcialbym sie dowiedziec jak sie maja sklepowe ceny do tego co pokazuja wyszukiwarki cen w sklepach on-line. Bo wolabym kupic z polki niz w sklepie internetowym. (czesto nie chca wysylac po za Szwajcarie??).

Z gory dzieki,

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    Muflonie,

Bo Ty kupowales w Szwajcaryi 1D z polki w sklepie.
    Czy mozna wiedziec ile zaplaciles?? Zgaduje, ze nie kupowales w najdrozszym sklepie w okolicy. Z racji "myslenia" o 5D w perspektywie paru miesiecy/pol roku, chcialbym sie dowiedziec jak sie maja sklepowe ceny do tego co pokazuja wyszukiwarki cen w sklepach on-line. Bo wolabym kupic z polki niz w sklepie internetowym. (czesto nie chca wysylac po za Szwajcarie??).

Z gory dzieki,

Marcin
    a nie możesz mu priva posłać?

a z mojego doświadczenia to chyba Muflon jest leniwy, bo juz w Niemczech z półki powinno być taniej, byłem wiele razy w Szwajcarii i tam tylko zegarki były w konkurencyjnej do innych krajów cenie...

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    a z mojego doświadczenia to chyba Muflon jest leniwy, bo juz w Niemczech z półki powinno być taniej, byłem wiele razy w Szwajcarii i tam tylko zegarki były w konkurencyjnej do innych krajów cenie...
    Moze byles wiec w zlych miejscach albo byles zbyt malo razy?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Bo wolabym kupic z polki niz w sklepie internetowym. (czesto nie chca wysylac po za Szwajcarie??).
    Oczywiscie wiesz, ze Szwajcaria nie jest w UE, w zwiazku z czym czeka Cie zaplacenie cla przy takim zakupie?

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Oczywiscie wiesz, ze Szwajcaria nie jest w UE, w zwiazku z czym czeka Cie zaplacenie cla przy takim zakupie?
    Ba zeby tylko cla!! A polski VAT 22% to pies??. A biorac pod uwage ze w Szajcarii VAT to 7,6% to trzeba kilkanascie procent doplacic. No chyba ze, uuups, zapomnisz przy przekraczaniu granicy sie zglosci do odpowiednich urzedow celnych tudziez skarbowych, chwalac sie naookolo, ze chce zaplacic nalezne podatki ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

No chyba ze, uuups, zapomnisz przy przekraczaniu granicy sie zglosci do odpowiednich urzedow celnych tudziez skarbowych, chwalac sie naookolo, ze chce zaplacic nalezne podatki ;-)
    Nie chce Cie martwic, ale ogolnie na Okeciu bardzo czesto sie zdarzaja kontrole pasazerow przylatujacych z Zurichu. Oczywiscie - mozna samochodem i dokonac 'normalnego' przemytu, ale i tak moim zdaniem sie srednio oplaca. Nie wspominajac juz o gwarancji i innych kwestiach (temat braku gwarancji np. na sprzet z USA byl juz tu kilkukrotnie poruszany).

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Nie chce Cie martwic, ale ogolnie na Okeciu bardzo czesto sie zdarzaja kontrole pasazerow przylatujacych z Zurichu. Oczywiscie - mozna samochodem i dokonac 'normalnego' przemytu, ale i tak moim zdaniem sie srednio oplaca. Nie wspominajac juz o gwarancji i innych kwestiach (temat braku gwarancji np. na sprzet z USA byl juz tu kilkukrotnie poruszany).
    wywalasz pudelko i jak ci udowodnia ze aparatu nie miales ze soba przy wyjezdzie z Polski?
    S45 user

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cena "z półki" jaką zapłaciłem to 5290CHF - i to jest moim zdaniem całkiem niezła cena powiedziałbym wręcz, że to "najtańszy sklep w okolicy" - jednak całkiem porządny, jeden z kilku autoryzowanych partnerów CPS w Szwajcarii. W razie czego mogę podać namiary, już jednego kolegę namówiłem na zakup tam 20D (nigdy nie wiadomo, może kiedyś dostanę jakiś rabacik na 1200/5.6 ). Sklep jest w Lozannie.

Decydując się na zakup tutaj pamiętaj, że Szwajcaria to nie Europa (w sensie gwarancji).

No i o zakupie wysyłkowym raczej bym zapomniał - i nie tylko ze względu na podatki/cła. Uprzedzając pytanie: zakup "przeze mnie" nie wchodzi w grę - to zbyt duzy kawałek $$$ na takie kombinacje.

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    wywalasz pudelko i jak ci udowodnia ze aparatu nie miales ze soba przy wyjezdzie z Polski?
    A jak Ty im udowodnisz, ze go miales?

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Sklep jest w Lozannie.
    A maja jakies WWW? Ceny jak rozumien nizsze niz w Zurichu?

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów