Ja nakrecam 50tke/1.8 ktora zdecydowanie przewyzsza heliosy, industary i inne takie a do tego jest duzo lzejsza.
Wersja do druku
Ja nakrecam 50tke/1.8 ktora zdecydowanie przewyzsza heliosy, industary i inne takie a do tego jest duzo lzejsza.
McKane na co to nakręcasz? :>
to się dobrze nada ;)Cytat:
Zamieszczone przez Hiv
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67402024
Na kita albo na Sigme 70-300. Minusem tego rozwiazania jest spora winieta i dramatyczna GO ale tak to juz jest z duzymi przyblizeniami (dla osob ktorych nie stac na porzadny sprzet do makro)
a co przepraszam daje duże GO? jaki sprzęt makro?Cytat:
Zamieszczone przez McKane
ja do tej pory znam tylko jedno takie rozwiązanie, NON MAKRO
dobre tele i matryca 100 mpix...
A juz Ci odpowiadam chociazby makro w kompaktach daje bardzo duza GO (polecam zdjecia Wyszomirskiego z Nikona 995 - ktorego zreszta takze posiadam)Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Poza tym z tego co mi wiadomo o fotografii duza GO daje duza przyslona :)
1. w kompaktach to masz ostrzenie z 2 cmCytat:
Zamieszczone przez McKane
2. a zrób np Sigmą zdjęcie z f45 zobaczymy, co będzie widać...:)
No ale co z tego ? Podalem Ci konkretnego autora zdjec ktoremu to nie przeszkadza. Liczy sie efekt, umiejetnosci i zaciecie a nie marudzenie ze bez szkla za kilka tys zl nie zabieram sie do focenia.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Poza tym wielokrotnie juz powtarzalem ze makro to nie tylko robale. Mnie w fotografii zabytkow zupelnie nie przeszkadzaja te 2 cm a i z oswietleniem przewaznie tez nie mam problemow.
Przy f45 oczywistym jest ze dyfrakcja zabije zdjecie. Poza tym tak z ciekawosci ... udalo Ci sie kiedys doswietlic tak obiekt ze mogles dac f45 przy czasie 1/160 ??