Mowisz Mirusiek że to wystarczy ?
Hmmm... Musiałbym się zastanowić bo nie mam okazji przetestowania tego sobie w domku :D Jak już pojade robić foty to będzie klops...
Właśnie boję się również tego o czym wspominałeś... barwa światła... Można dostać różne żarniki ale i tak z regół barwa jest w jakimś zakresie żółtawa i jak dam nawet 4x500W (po dwa na stronę na tło) to boję się że tło nie będzie białe :D
Chyba że mielibyście jakiś pomysł z tymi lampami studyjnymi... Tylko że tak...
Jeśli zrobimy tak jak Kolega Mirusiek mówił to z tego jaki mi się obraz maluje w głowie wyjdzie tak że:
- jeśli tą jedną lampą podkręconą na full oświetlimy tło to może i białe tło powstanie ale może przechodzić w ciemniejsc w stronę od lampy...
Może uzyskałbym i dobry efekt gdybym te 2x150Ws dał tylko i wyłącznie na tło na full i wtedy na obiekt coś o małej mocy... ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kurde... tak siedzę i myślę... myślę i siedzę... :D i dochodzę do wniosku... jeśli zastosuję halogeny na to to pomieszam barwy bo nie uzyskam takiego ciepła nawet jak będę kombinował z żarnikami...
Da się wypalić tło jeśli zrobimy standard czyli 2x100Ws po bokach pod kątem 45 stopni tak aby rozproszone światło szło i na obiekt i na tło i dodatkowo słabszy błysk od frontu ?